ŠTA!?

ZALEPIM USTA, STAVIM NAOČARE I LEGNEM DA SPAVAM! Najbolji napadač sveta ŠOKIRAO rutinom, pa objasnio zašto ovo radi

Autor Milutin Vujičić

Erling Holand ima pomalo čudne navike, ali izgleda da "rade" kod njega.

Izvor: Instagram/erling.haaland/Screenshot

Norveški fudbaler Erling Holand impresionirao je prošle sezone u dresu Mančester sitija, u istom ritmu nastavio je i ove, pa nije čudo što je jedan od najvećih favorita za "Zlatnu loptu" uz Lionela Mesija. Već ima 55 golova u dresu Sitija i neverovatno je da ponekad deluje kao "prava mašina za golove", a kada se malo zagrebe ispod površine - vidi se da Holand ima i navike koje bi mogle da se podvedu pod "robotske".

Tako je već ranije Holand objašnjavao da ima specijalnu ishranu koja posebno uključuje meso, dok posebno vodi računa i o režimu spavanja na koji retko ko od njegovih kolega obraća pažnju. Prema rečima Norvežanina, to je jedan od razloga zbog kojih je uvek koncentrisan pred golom.

"Spavanje je najvažnija stvar na svetu. Kako bih čvrsto spavao, radim jednostavne stvari, recimo nosim naočare koje blokiraju plava svetla i gasim sve uređaje u sobi pre spavanja. Na duži period se isplati činiti sitnice za svoje zdravlje", izjavio je Holand u jednoj emisiji gde su se svi iznenadili njegovim posebnim režimom, posebno kada im je objasnio da koristi i tehniku koja se na prvi pogled čini vrlo bizarnom.

"Trebalo bi sebi da zalepiš usta. Ja tako spavam. Takođe, imam saunu u kući, koju pokušavam da koristim svakodnevno", objasnio je Holand svoju čudnu tehniku koja izgleda uspeva jer je ove sezone već postigao tri gola i zvanično je izabran za najboljeg igrača prošle sezone u Premijer ligi.

Podsetimo, prethodno je Holand igrao za Molde, Salcburg, Dortmund i u Sitiju je od prethodnog leta, pa je za samo jednu sezonu kod Gvardiole postao kandidat za "Zlatnu loptu", uz još tri osvojena timska trofeja.

BONUS VIDEO: