OGLASIO SE!

VIDELI STE IZRAZ TERZIĆEVOG LICA! Ranko Stojić o grupi Crvene zvezde: Može da BRINE jedna stvar!

Autor Milutin Vujičić

Ranko Stojić je analizirao grupu koju je Crvena zvezda izvukla u Ligi šampiona.

Izvor: Arena sport/screenshot

Crvena zvezda je čekala i dočekala - u grupnoj fazi Lige šampiona igraće protiv šampiona Evrope Mančester sitija, nemačkog Lajpciga i najboljeg švajcarskog kluba Jang bojsa. Da li je moglo lakše? Moglo je... Da li je moglo teže? I te kako, pošto su u Dortmund, Pari Sen Žermen, Milan i Njukasl junajted smeštenu i istu grupu, tako da se verovatno i reakcija generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića promenila do kraja žreba u Monte Karlu.

"Videli ste izraz lica Zvezdana Terzića. Ne treba predstavljati Mančester siti, ne da imaju kvalitet - nego imaju sve kvalitete od vođenja igrača, preko timske igre i individualnog kvaliteta, ambijenta... Može da brine jedna stvar, a to je da pored Sitija imamo i Lajpcig i Jang bojs koji su 'germanski klubovi' i to podrazumeva da će Zvezda morati da bude na 100 odsto i naravno mentalno. Čak i u Jang bojsu ima afričkih fudbalera, ali su stekli radni mentalitet iz Nemačke. Tu treba očekivati ritam i intenzitet svih 90 minuta. Dobra stvar je što se slično pripremaju te utakmice. Mnogo trčanja, maksimalna koncentracija i na papiru protivnici nisu tako atraktivni, ali to nije tako. Ne treba potceniti Jang bojs i ima 50 odsto šansi protiv njih", kazao je bivši golman, agent i analitičar Ranko Stojić za "TV Arena Sport".

On je i u najavi žreba isticao da "nema slabih protivnika" i da su svi u Ligi šampiona s razlogom, dodavši da apsolutno svi imaju šanse da prođu u narednu fazu, pa tako i Crvena zvezda za koju se nada da će se do poslednjeg kola boriti za treće, ako ne i drugo mesto u grupi "G". "Zvezdi ostaje realna šansa i treba probati da bude drugi. Ne treba veća inspiracija od ovoga. Bio bi veliki uspeh da do poslednjeg kola Zvezda zadrži šansu da bude treća", kazao je Stojić i dodao:

"Hoću da kažem važnu stvar: ovo je važna godina za Zvezdu, ali sledeća je još važnija. ja bih protiv Mančester sitija iskoristio priliku da se pre svega nauči organizacija kluba, formiranje igrača, kako je tim vođen i to verujte može da bude neprocenjivo za budućnost Zvezde i na putu su da rade jako dobro jer imaju dobru strategiju. Nije to samo 180 minuta, nego i priprema meča, trening, komunikacija klubova, način na koji sve pripremaju uoči susreta... Ko to nije video, teško je objasniti, reći ću vam jedan primer. Imao sam šest igrača za PSŽ pred APOEL. Bio sam u hotelu sa PSŽ-om i očekivao sam da ću videti i pozdraviti neke igrače od njih. Prošli su iz autobusa i igrali protiv autsajdera, međutim svaki igrač je imao fokus i ništa drugo nisu razmišljali nego o meču koji je sutradan", zaključio je poznati analitičar.

BONUS VIDEO: