Fudbal

NA MARAKANU DOLAZI NAJBOLJI FUDBALER EVROPE! Ni Leo Mesi nije mogao ispred njega, napraviće PAKAO crveno-belima!

Autor Mladen Šolak

Na čelu najzvučnijeg rivala Crvene zvezde je zvanično najbolji fudbaler Evrope u izboru UEFA.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Crvena zvezda igraće u grupi Lige šampiona i protiv prvaka Evrope, Mančester sitija, i protiv najboljeg fudbalera kontinenta u izboru UEFA, napadača Mančester sitija, Erlinga Holanda. On je postigao 52 gola u 53 odigrane utakmice prošle sezone i bio najefikasniji igrač "građana" tokom istorijske godine, u kojoj je tim Pepa Gvardiole osvojio Premijer ligu, FA Kupa i prvi put u istoriji Ligu šampiona. Čudesni 23-godišnji Norvežanin bio je najbolji strelac oba najjača evro-takmičenja. U Ligi šampiona je ubacio 12, a u Premijer ligi čak 36, što je novi rekord.

U konkurenciji svog saigrača Kevina De Brujnea i Lionela Mesija, Holand je podigao nagradu na ceremoniji UEFA nakon što je održan žreb za grupnu fazu u Monaku. Ako Siti u prvim kolima bude gostovao Zvezdi, trenutno deluje izvesno da neće moći da dođe jer je teško povredio butni mišić već u prvom kolu Premijer lige, protiv Barnlija.

I ove godine je kolumnista MONDA Nebojša Petrović učestvovao u prestižnom izboru UEFA za najbolje u Evropi.

Raspored grupne faze Lige šampiona biće poznat do subote i tada će Crvena zvezda znati i kada na stadion "Rajko Mitić" stiže trenutno najatraktivniji protivnik koga neki evropski tim može da ugosti.

Što se tiče rezultata glasanja za najboljeg - Erling Holand je ubedljivo savladao konkurenciju! On je takmičenje završio na prvom mestu sa 352 osvojena boda, drugoplasirani je bio Lionel Mesi sa 227, a na trećoj poziciji se našao Kevin de Brujne sa 225. Među desetoricom najboljih su bili još Ilkaj Gundogan (129 bodova), Rodri (110), Kilijan Mbape 82), Luka Modrić (33), Marcelo Brozović (20), Deklan Rajs (14) i Aleksis Mekalister (12). Na 11. poziciji završio je veteran Hesus Navas sa šest osvojenih bodova. 

BONUS VIDEO: