HM...

ZAŠTO TAKO PREMA IVANIĆU I KATAIJU? NE SVIĐA MI SE TO! Ranko Stojić poslao poruku treneru Zvezde: ČEMU PREDRASUDE?

Autor Milutin Vujičić

Ranko Stojić smatra da Crvena zvezda mora da računa na Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija i u ovoj sezoni.

Izvor: MN Press

Bivši golman, fudbalski agent i analitičar Ranko Stojić komentarisao je za TV Arena Sport protivnike u Grupi G koje je Crvena zvezda "izvukla" u Ligi šampiona i rekao je da se nada da će se srpski šampion do poslednjeg kola boriti za treće, a zašto ne i drugo mesto koje donosi nastavak takmičenja u eliti. Ipak, dodaje da je grupa teža i podržava stav generalnog direktora Zvezdana Terzića da je potrebno dovesti još pojačanja do 4. septembra, kada ističe rok za prijavu tima za Ligu šampiona.

"Nemam dilemu za ono što je rekao Zvezdan Terzić, a to je da su im potrebna tri igrača u tri linije tima. Štoper, jedan pravi zadnji vezni i jedna prava devetka. To može da igra Olajinka, ali samo u situaciji kada Zvezda igra na kontre. Mislim da im treba i jedan levonogi štoper jer to Rodić nije, može na nižem nivou, ali ako se igra sa tri - onda ga nemate levo, morate na štopera", kazao je Stojić gostujući analizirajući žreb Lige šampiona i dodao je da će Zvezda u tom sistemu morati da igra protiv najvećih klubova, posebno ako želi rezultat, a ne utisak.

"Bilo bi važno da dovedu dva, ako ne tri igrača. Tako bi napravili balans koji je potreban između defanzivnog i ofanzivnog dela", naglasio je Stojić i istakao da mu se ne sviđa što je novi trener Barak Bahar unapred otpisao pojedine fudbalere Crvene zvezde i pre nego što ih je video na delu. Pod time je mislio na Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, dugo godina, a i sada, najbolje fudbalere na "Markani".

"Ivanić i Katai su garantovanih 25 golova po sezoni, znate koliko je to? Plus još asistencije. To su važni igrači za Crvenu zvezdu i nije mi se svidelo od Baraka Bahara što je došao sa predrasudama. Prerano je donosio zaključke bez ljudskih i sportskih stvari. Katai? Olajinka je brži, a Katai je bolji na malom prostoru. Zvezda će se sa tim susretati i u grupnoj fazi Lige šampiona. O Ivaniću da ne pričam, ja ga izuzetno cenim, ugrožava gol, kompletan igrač, ima i asistencije. A nije ga bilo u poslednjoj utakmici i vidi se da uvek pravi gol ili asistenciju, odlično igraju glavom", zaključio je Stojić.

Katai je se ovog leta povredio u toku priprema i vratio se 15. avgusta na teren, a još čeka takmičarski debi. Ovako je Zvezdan Terzić govorio o njemu: "Na Kataija se računa, on je kandidat takođe da igra na jednoj od dve najisturenije pozicije. Katai je blago Zvezde i u svakom trenutku može da nam pomogne. Videćemo za Kangu, mnogo je dao klubu, ali ćemo videti da li može da odgovori zahtevima brzog fudbala koji Bahar zastupa. Niko nije otpisan, do njih je, a ne do trenera. Postavljeni su okviri i ko ne može da se uklopi u visok presing, za njega nema mesta", kazao je nedavno generalni direktor Zvezdan Terzić.

U međuvremenu je Kanga postao vredan Baharov džoker u prethodnim utakmicama, u kojima nije bilo Mirka Ivanića (29). On je zbog povrede takođe nedeljama bio van tima i čitav avgust je proveo van terena, jer je nastupio poslednji put protiv Vojvodine, u prvom kolu Superlige.

Podsetimo, Ranko Stojić se osvrnuo i na protivnike Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona, ali je takođe kritikovao i celo rukovodstvo Partizana zbog toga što se klub "srozao na niske grane" u poslednjih nekoliko godina.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


BONUS VIDEO: