AU!

ŠOK - ŠAMAR ZA DINAMO! NI LIGA ŠAMPIONA, NI LIGA EVROPE: S NAJSKUPLJIM timom na Balkanu ide u "trećerazredno" takmičenje

Autor Milutin Vujičić

Neverovatan neuspeh Dinama iz Zagreba koji će ove jeseni igrati samo Konferencijsku ligu, a počeli su u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: Profimedia/Pixsell/Marko Lukunic

Hrvatski šampion Dinamo Zagreb ove sezone neće igrati ni Ligu šampiona, ali ni Ligu Evrope. Iako se prošle nedelje činilo izvesno da će bar u drugo po kvalitetu UEFA takmičenje, pošto su slavili 3:1 protiv Sparte na "Maksimiru", sedam dana kasnije potpuni šok za Zagrepčane usred Praga.

Sparta je slavila 4:1 i tako je ukupnim rezultatom 5:4 obezbedila učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, a to znači da će Dinamo morati da igra Konferencijsku ligu, treće po kvalitetu UEFA takmičenje. Nema sumnje da je to neuspeh najskupljeg tima na Balkanu koji je odigrao katastrofalno u revanšu u Pragu i zbog toga će se naći na žrebu za takmičenje u kome nikada do sada nisu učestvovali.

Dinamo je inače već u prvih 25 minuta izgubio prednost iz prvog meča golovima Haraslina i Serensena iz Sparte, da bi Panak u 67. minutu povećao na velikih 3:0 za domaćina. Menjao je novi trener Jakirović i konačno dočekao gol preko Baturine u 71, međutim umesto da to bude injekcija za preokret - Olatundži je tri minuta pre kraja susreta odveo Spartu u Ligu Evrope.

Podsetimo, Dinamo je ovog leta zaradio preko 50 miliona evra, ali nije doveo dovoljno dobre igrače koji bi im doneli učešće u Ligi šampiona ili makar Ligi Evrope. Prvo ih je izbacio AEK u dramatičnoj utakmici u Atini, i to posle ubistva njihovog navijača na ulicama grčke prestonice, dok potom ni prebacivanje u Ligu Evrope nije donelo rezultat. Eliminisani su i tako će morati da igraju ipak "trećerazredno" takmičenje koje im nikako ne odgovara po kvalitetu, reputaciju i prethodnim sezonama.

BONUS VIDEO: