Fudbal

DEBAKL - MILAN BORJAN PRIMIO ŠEST GOLOVA: Počeo u Ligi šampiona, završiće u Ligi konferencije!

Autor Mladen Šolak

Slovan deklasiran na Kipru.

Izvor: Profimedia

Bivši kapiten Crvene zvezde Milan Borjan primio je čak šest golova u porazu svog Slovana iz Bratislave na Kipru (2:6), u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope. Domaćin je goleadom izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope, dok će slovački predstavnik u Konferencijsku ligu.

Borjan je ovog leta otišao iz Zvezde na pozajmicu u Bratislavu nakon što ga je trener Barak Bahar "precrtao" na Marakani. U novom klubu počeo je leto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima je njegov tim eliminisao Zrinjski, pa ispao od Makabi Haife 15. avgusta. Potom se preselio u plej-of za Ligu Evrope, ali je tu takođe naišao na boljeg rivala i zato će u treće po snazi evro-takmičenje, zajedno sa Čukaričkim i sa Dinamo Zagrebom.

Starosedelac u njegovom timu je bivši mladi reprezentativac Srbije i napadač OFK Beograda Aleksandar Čavrić (29), koji igra za Slovan već šest godina, a u debaklu na Kipru učestvovao je u završnici, jer je ušao sa klupe kao rezerva. Sa druge  strane, sa klupe je ušao i doskorašnji kapiten Partizana Slobodan Urošević, koji će u Ligu Evrope za razliku od svog bivšeg kluba, koji se u Humskoj oprostio od međunarodnog takmičenja za ovu sezonu.

BONUS VIDEO: