Kakvi rivali...

LIVERPUL U BAČKOJ TOPOLI? MOGUĆE JE! TSC čeka žreb za Ligu Evrope - rivali su VELIKANI!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni vicešampion Srbije, ekipa TSC iz Bačke Topole, mogla bi da dobije u grupnoj fazi Lige Evrope nekoliko evropskih velikana.

Izvor: UEFA.com/printscreen

Srbija će imati tri tima u grupnoj fazi UEFA takmičenja ove jeseni - Crvena zvezda je već dobila svoje rivale, dok će TSC i Čukarički na žrebu u petak saznati protiv koga igraju u nastavku evropske avanture. Neće biti nimalo lako, već sada je jasno da će u svojim grupama biti autsajderi, ali bi za srpski fudbal i koeficijent bilo dobro da se pokažu u pravom svetlu.

Možda malo više očekivaće se od tima iz Bačke Topole - jer bi im treće mesto donelo proleće u Konferencijskoj ligi, koji je u kvalifikacijama odigrao dvomeč protiv Brage i uz dva ubedljiva poraza (3:0, 4:1) završio put ka Ligi šampiona. Mesto u grupnoj fazi Lige Evrope sačekalo ih je odmah nakon eliminacije, a deluje da ih sada čekaju i neki protivnici koji su jači od portugalskog tima!

Ekipa Žarka Lazetića će se naći u četvrtom šeširu kada dođe do žrebanja protivnika za grupnu fazu Lige Evrope, što znači da će u njihovoj grupi biti tri tima sa većim koeficijentom. Razlika između TSC-a (6.475 bodova) i najslabijeg tima u trećem šeširu iznosi nešto malo više od 6.000 bodova!

A da ne pričamo kakvih sve aždaja ima u kuglicama... U teoriji, Bačku Topolu mogli bi da posete Liverpul, Roma, Ajaks, Viljareal, Bajer, Sporting, Betis, Olimpik Marsej, Brajton ili neko drugo veoma zvučno ime evropskog fudbala. Deluje da je na spisku potencijalnih rivala u grupnoj fazi tek nekoliko ekipa protiv kojih TSC ima realne šanse da osvoji bodove! 

  • PRVI ŠEŠIR: Vest Hem, Liverpul, Roma, Ajaks, Viljareal, Bajer, Atalanta, Rendžers
  • DRUGI ŠEŠIR: Sporting, Slavija, Ren, Olimpijakos, Betis, LASK, Marsej, Karabag
  • TREĆI ŠEŠIR: Molde, Brajton, Šerif, Union, Frajburg, Sparta, Makabi Haifa, Šturm
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Tuluz, AEK, TSC, Servete, Panatinaikos, Rakov, Aris, Haken

Mečevi grupne faze igraće se praktično sve do kraja godine - od 21. septembra, pa do 14. decembra. Pored ova dva termina, dva termina će biti i u oktobru (5. i 26.) odnosno novembru (9. i 30.). TSC će kao domaćin igrati svoje utakmice na stadionu u Bačkoj Topoli, nakon što su čelnici kluba uspeli da ubede UEFA da stadion zaslužuje posebnu dozvolu, iako prvobitno nije ispunjavao kriterijume za grupnu fazu.

BONUS VIDEO: