Fudbal

BUM - CRVENA ZVEZDA DOVODI ENGLEZA ZA MANČESTER SITI! Terzić njegovo ime nije hteo da otkrije pred Ligu šampiona!?

Autor Mladen Šolak

Isplivalo ime fudbalera koji je želja Crvene zvezde za Ligu šampiona.

Izvor: Profimedia

Engleski štoper Džerom Opoku (24) želja je Crvene zvezde! Prema pisanju portugalskog "Rekorda", 197 centimetara visoki štoper mogao bi da pređe iz tamošnjeg prvoligaša Aruke. "Crvena zvezda je najbolje pozicionirana u trci za njegov potpis. Bašakšehir i Šturm Grac su takođe u borbi za centralnog beka, koji je zaštićen 'izlaznom' klauzulom od šest miliona evra", navedeno je u tekstu portugalskog novinara.

"Dok prelazni rok ulazi u poslednje sate, štoper Džerom Opoku mogao bi da se oprosti od Aruke. U ovoj fazi, njegov klub ima tri ponude, a Zvezda je u najboljoj situaciji da obezbedi usluge igrača. U prilog tog kluba ide činjenica da igra u grupnoj fazi Lige šampiona i mogućnost da Opokzu debituje u takmičenju milionera. Prema našim saznanjima, Bašakšehir je izneo ponudu koja je bila daleko ispod zahteva Aruke i odmah je bila odbijena", objavio je "Rekord".

Opoku je Fulamov đak i bio je član tog kluba čak 13 godina, sve do prošlog leta. Ipak, nikad nije dočekao da debituje za "A" tim, iako je bio kapiten U-23 selekcije Fulama. Seniorsku karijeru proveo je na pozajmicama u Akringtonu i Plimutu u trećoj ligi, kao i u danskom klubu Vejle, u kojem je proveo sezonu 2021/22. U Aruku je stigao prošlog leta bez obeštećenja i to je bio pravi potez za obe strane. U dresu Aruke odigrao je 33 utakmice, dao jedan gol, jedan namestio i dao veliki doprinos uspešnoj sezoni i osvajanju petog mesta na tabeli, odmah iza Benfike, Portoa, Brage i Sportinga. I zahvaljujući njemu, tim iz Aveira izborio je plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, u kojima je ipaj stao na prvom porazu jer je izgubio u dvomeču protiv norveškog Brana, ekipe koja je najdramatičnije ispala iz sinoćnjeg plej-ofa, na penale protiv AZ-a posle rezultata 3:3 u Bergenu.

Izvor: Profimedia

Opoku ima ugovor do 2025. godine i visoku izlaznu klauzulu, a portugalski novinari tvrde da će otići samo uz ponudu koja finansijski odgovara klubu i koja bude blizu visine iznosa iz klauzule. "Naš skauting tim je uradio veliki posao i u pregovorima smo. Potrebna su nam pojačanja u sve tri linije tima. Neću otkrivati imena", rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić posle žreba za Ligu šampiona, koji bi mogao i da Opokua vrati u rodnu zemlju, pod svetlima Lige šampiona.