OBJAŠNJENJE

TEŠKO DA ĆE ON MOĆI DA IGRA ZA SRBIJU! Piksi objasnio zašto Vladan NIJE NA SPISKU i oko čega je zapelo

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković Piksi je objasnio kakva je situacija sa Vladanom Kovačevićem i zašto više nije pozivan u reprezentaciju Srbije, nakon najava da hoće.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Krajem prošle godine pojavila se informacija da Fudbalski savez Srbije (FSS) ubeđuje golmana Vladana Kovačevića da igra za Srbiju, umesto za Bosnu i Hercegovinu čiji je bio mladi reprezentativac i sedeo na klupi "A" selekcije, što se ubrzo potvrdilo i pozivom selektora Piksija. Ipak, do dana današnjeg Kovačević nije dolazio na okupljanje "orlova" zbog neočekivanih administrativnih problema koje je danas selektor na konferenciji za medije pokušao da objasni.

Vladan Kovačević nije pozvan za okupljanje Srbije pred mečeve sa Mađarskom (7. septembar) i Litvanijom (10. septembar) i kako stvari stoje, teško je da će ikada moći da nastupi u dresu "orlova". Da bi došlo do toga, potrebno je specijalno odobrenje FIFA koje je jako teško dobiti u ovakvim situacijama.

"Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma - nego ga dobije recimo danas - onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem", kazao je Piksi na današnjem obraćanju medijima.

"Ja nisam išao da proveravam da li ima ili nema, na njima je da reše i ako se to reše - debitovaće. Imao je sjajnu sezonu u Poljskoj, ali je procedura takva i žao mi je", istakao je selektor Stojković koji srećom nema problem sa golmanima, pošto su sada na spisku Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i jedno novo ime.

"Tu je sada i Boris Radunović iz Kaljarija, koji je jedan od najzaslužnijih što ih je odveo u Seriju A i ovo mu je nagrada za to što je uradio. Svako ko pokaže napredak u igrama i biće rado viđen na spisku Srbije", zaključio je on.

BONUS VIDEO: