ZVANIČNO

GOTOVO - STANKOVIĆ IMA NOVI KLUB! Ide kod "otpisanog" napadača Zvezde, pa dolazi u Leskovac!

Autor Milutin Vujičić

Dejan Stanković je potvrđen kao novi trener Ferencvaroša.

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Srpski trener Dejan Stanković zvanično je preuzeo kormilo mađarskog šampiona Ferencvaroša. Na oficijelnom sajtu kluba potvrđena je informacija koja je već nedeljama provejavala u javnosti, a čini se da su u Fradiju čekali da se završi prvi mini-ciklus pred prvu reprezentativnu pauzu.

Stanković će pokušati da razmrda mađarskog šampiona koji je očajno ušao u novu sezonu i doživeo brodolom u kvalifikacijama za Ligu šampiona kada ih je izbacio Klaskvik sa Farskih Ostrva, a potom su se preselili u kvalifikacije za Konferencijsku ligu gde su preko Šamroka (Irska) i Hamruna (Malta) uspeli da se domognu grupne faze trećeg po kvalitetu UEFA takmičenja, što svakako ne zadovoljava njihove standarde.

Nekadašnji trener Crvene zvezde i Sampdorije preuzeo je "ključeve tima" od privremenog trenera Čabe Mate koji je nasledio ruskog trenera Stanislava Čerčesova, a pod čijim vođstvom su doživeli debakl u kvalifikacijama. Jasno je da Stanković sada dolazi "na formiran tim" i da će mu biti potrebno neko vreme da postavi svoju igru.

Interesantno je da će Stanković u novom timu imati priliku da sarađuje sa srpskim napadačem Aleksandrom Pešićem, koga je letos doveo u Crvenu zvezdu, a od igrača sa Ex-Yu prostora tu su još i Amer Gojak, Muhamed Bešić i Eldar Čivić. Zanimljivo je da će svi oni gostovati uskoro u Leskovcu, pošto je Čukarički na žrebu Konferencijske lige "uparen" sa Ferencvarošem, kao i još Fiorentinom i Genkom.

BONUS VIDEO: