Rastanci?!

ZVEZDA PRECRTALA ČETVORICU PRED LIGU ŠAMPIONA: Šampion Srbije bez njih ide u Evropu!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni šampion Srbije poslao je spisak igrača koji će biti licencirani za grupnu fazu Lige šampiona.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka bila izuzetno aktivna na tržištu, pa su pred krajnji rok za licenciranje igrača pred Ligu šampiona dovedena trojica fudbalera. Stranci Naser ĐigaHvang In Bum i Šerif Ndiaje pojačaće konkurenciju u timu Baraka Bahara, a zbog njihovih dolazaka u klub crveno-beli nisu mogli da prijave za UEFA takmičenje sve fudbalere koje trenutno imaju pod ugovorom.

Srpski šampion je sastavio spisak od 23 igrača i njega prosledio Ligi šampiona, pa su to igrači na koje Bahar može da računa tokom jeseni. Naravno, na njemu nema "klinaca" poput Koste Nedeljkovića, Jovana Šljivića ili Jovana Mijatovića, jer omladinci kluba ne moraju da se nađu na spisku seniorskog tima - oni su svakako na raspolaganju treneru.

A ko nije na raspolaganju? Zbog obimnog igračkog kadra, Zvezda je morala da ostavi van spiska četvoricu fudbalera! Deo evropske jeseni u crveno-belom dresu neće biti dvojica "otpisanih" desnih bekova - Aleks Vigo koji je na pozajmici u Srbiji do decembra i Marko Gobeljić kojem je još na početku leta saopšteno da može da potraži novi klub. Takođe, na spisku za Ligu šampiona nema Edmunda Ada - fudbalera koji je krajem juna potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom!

On je tokom pripremnih mečeva igrao ispod očekivanog nivoa, pa u prvim mečevima Superlige uglavnom nije bio ni na klupi za rezerve. Bahar nije impresioniran njegovim kvalitetima, a čini se da je nekadašnji vezni igrač Šerifa iz Tiraspolja bio mnogo nervozan na početku mandata, već tokom pripremnih susreta. On će u narednim danima verovatno promeniti srediti i preseliti se u neki srpski klub na pozajmicu.

Za kraj, na spisku licenciranih igrača nije se našao ni Lazar Nikolić. Nekada krilni fudbaler, kasnije bek, a po potrebi i štoper u Baharovom sistemu sa tri defanzivca navodno je poslednji koji je otpao sa spiska. Bivši igrač Javora ipak je u nešto boljem položaju od ostale trojice kolega - tokom priprema je imao zapaženiju minutažu, a i u prvenstvenim mečevima je već tri puta ulazio sa klupe. Sudeći po svemu što znamo do sada, Nikolić će za razliku od trojice preostalih kolega koji nisu na spisku sačekati kraj ove sezone u crveno-belom dresu!

BONUS VIDEO: