Fudbal

OVIH 11 IGRAČA JE I DALJE SLOBODNO: Jedan je bio plaćen 100 MILIONA evra!

Autor Marina Periškić

Letnji prelazni rok polako se privodi kraju, a nekolicina fudbalera je ostala bez kluba.

Izvor: Profimedia

Prelazni rok polako završava, međutim slobodni igrači koji nemaju potpisan ugovor imaju mogućnost prelaska iz kluba u klub. Saudijska Arabija je dosta dobro prošla na tržištu ovog prelaznog roka, jer su više od deset najpoznatih fudbalera doputovalo upravo u saudijsku ligu, međutim još uvek ima dosta zanimljivih igrača koji su ostali "praznih ruku".

Dugogodišnji golman Mančester junajteda, David De Hea ovog leta nije produžio ugovor sa engleskim velikanom, a nije ni angažovan od strane nekog drugog kluba. Ono što se trenutno "šuška", jeste da će i on otići u Saudijsku Arabiju. Na štoperskim pozicijama bez klubova su su Aksel Tuanzebe i Almami Traore. Tuanzebe (25) je do ovog leta bio zvanično igrač Mančester junajteda, ali je gotovo sve vreme bio na pozajmicama. Traore (27) je igrao za Monako, a prošle četiri sezone proveo je u Ajntrahtu iz Frankfurta. Levi bek Džairo Moreno (28) reprezentativac je Kolumbije a ove sezone istakao mu je ugovor sa meksičkim Leonom. Takođe, tu je i desni bek, američki reprezentativac Redži Kanon (25), koji je igrao četiri godine za portugalsku Boavistu. 

Bivši reprezentativac Argentine, Roberto Pereira (32) kojeg pamtimo iz Juventusa, gde je neko vreme bio standardan prvotimac. Udinese je bio poslednji klub pre nego što je postao slobodan igrač ovog leta. Musa Marega (32) bio je ne tako davno zvezda Porta, ali je pre dve godine otišao u Al Hilal u Saudijsku Arabiju, ali mu je u međuvremenu ugovor mu je istekao pa sad traži novi klub. Engleski vezista Džesi Lingard (30) igrao je za Notingam Forest. Dugo je Lingard čekao svoju priliku u Mančester junajtedu, ali se nikada nije nametnuo kao standardni prvotimac. Eden Azar (32) otišao je iz Reala ovog leta, a oprostio se i od belgijske reprezentacije. Spekuliše se da bi Hazard mogao totalno da se povuče sa terena, ali još uvek ništa nije potvrđeno. U svakom slučaju sve to je šokantan obrt nakon što je Belgijanac svojevremeno kao jedan od najboljih igrača sveta prešao u Real iz Čelsija za čak 100 miliona evra. A to nije bilo tako davno, već 2019. godine!

Bez ugovora je i osvajač zlata na Svetskom prvenstvu Papu Gomez (35). Sevilja mu ovog leta nije produžila ugovor, a nije izrazio želju ni da se penzioniše. Na kraju, među slobodnim igračima je i španski napadač Santi Mina (27), koji je pre četiri godine igrao za Valensiju, posle koje je angažovanje imao u Selta Vigu.

BONUS VIDEO:

Batistuta Mančester junajted
Izvor: YouTube/Glorious History Of Sports