Oštro

SVE JE BILO SMIŠLJENO DA ARGENTINA OSVOJI MUNDIJAL! Selektor digao buru: Ja NIKAD ne lažem!

Autor Marina Periškić

Legendarni holandski trener Luj Van Gal uzburkao je javnost izjavom da je Argentina morala da osvoji Mundijal u Kataru.

Izvor: Profimedia

Luj Van Gal je u Kataru bio selektor Holandije, koja je u četvrtfinalu izgubila od Argentine nakon dramatične utakmice koja je pobednika proglasila tek nakon izvođenja jedanaesteraca. On smatra da je sve na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. bilo podređeno tome daLionel Mesi zajedno sa Argentinom osvoji prvo mesto, što se i desilo pošto su u finalu savladali Francusku takođe nakon penal serije.

Van Gal napustio je mesto selektora Holandije nakon poraza od Argentine na Svetskom prvenstvu. Regularni deo završio je rezultatom 2:2, a odluka o pobedniku pala je posle udaraca sa bele tačke. "Ne želim puno da pričam o toj utakmici. Kada pogledate kako je Argentina davala golove i kako smo mi dali svoje i kako su neki igrači Argentine prešli granicu i nisu kažnjeni, onda mislim da je sve to bila igra s predumišljajem", rekao je Van Gal.

"Mislite li da je Mesi morao da osvoji Svetsko prvenstvo?", upitali su novinari, na šta je bivši selektor odgovorio: “Mislim da jeste. Ali dovoljno sam rekao. Uvek kažem ono što mislim i nikad ne lažem”, time je ljutito završio razgovor sa novinarima Van Gal. Holandija je u grupnoj fazi savladala Senegal i Katar, te odigrala nerešeno sa Ekvadorom. U osmini finala izbacila je SAD, a takmičenje je završila kada je pretrpela poraz od Argentine.

Mesi je sa saigračima u grupi svladao Meksiko i Poljsku te izgubio od Saudijske Arabije. U osmini finala pobedili su Australiju, u četvrtfinalu Holandiju, u polufinalu Hrvatsku, a u finalu Francusku. Mesi je u Kataru postigao sedam pogodaka, jedan manje od najboljeg strelca Kilijana Mbapea, a takođe je proglašen najboljim igračem turnira.

BONUS VIDEO:

Argentina - Kurasao 7:0
Izvor: Youtube/Televisión Pública/printscreen