Sjajno!

CRNOGORCI GRADE STADION NA OBALI MORA! Abazović otkrio detalje - ovako će izgledati! (VIDEO)

Autor Marina Periškić

Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je početak gradnje stadiona u Ulcinju, na samoj obali mora.

Izvor: Facebook/Dritan Abazović/printscreen

Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je uskoro početak gradnje novog stadiona u Ulcinju, koji će ispunjavati sve kriterijume koje nalažu FIFA i UEFA. Abazović je na društvenim mrežama podelio i video snimak stadiona i ponosno je poručio da će ova građevina biti novi dom crnogorske fudbalske reprezentacije.

Stadion na Velikoj plaži je projekat koji će označiti novu eru u razvoju sportske infrastrukture i sportskog turizma u najužnijoj opštini. Važnost izgradnje ovakvog kompleksa sa pomoćnim terenima i pratećim sadržajem nije samo u razvoju sporta naše zemlje, već i zamajac u cilju afirmisanja sportsko-rekreativnog turizma za koji je Velika plaža Bogomdana. Hvala Opštini Ulcinj i njenom predsedniku Omeru Bajraktariju, kao i Fudbalskom savezu Crne Gore, koji su zajedničkim naporima sa Vladom, došli u trenutnu fazu mogućnosti početka radova. Možda je Liga Šampiona san, ali sam siguran da će se utakmice Prve crnogorske lige brzo igrati na novom stadionu. Srećno svima! Na pravom smo putu”, napisao je Abazović.

Kako je planirano, stadion će pratiti i propratni objekti, gde će moći da se igra tenis, odbojka na pesku, a pošto je stadion na peščanoj plaži na granici sa Albanijom dodatak će biti i bazen. Za sada nije poznato kada počinju radovi, koliki kapacitet je predviđen, kao ni koliko će izgradnja stadiona da košta.

Što se tiče Ulcinja, tamošnji fudbalski klub Otrant takmiči se u drugom rangu crnogorskog fudbala. Trenutno igra na stadionu koji se nalazi na Velikoj plaži, a ima kapacitet 1.500 mesta, što je sasvim dovoljno za drugu crnogorsku ligu. Ipak, u klubu imaju velike ambicije za naredni period, a smatra se i da bi ovaj deo Crne Gore mogao da postane atraktivna destinacija za pripreme brojnih timova iz regiona. Pogledajte Abazovićevu objavu:

Sudeći po inforamcijama iz Crne Gore koja već godinama gradi stadion na Cetinju, i u ovoj zemlji se užurbano radi na jačanju infrastrukture! Novi stadioni podignuti su u Srbiji, Hrvatskoj i Albaniji a po svemu sudeći priključiće se i Crna Gora. U našoj državi su u veoma kratkom periodu otvorena čak tri novoizgrađena stadiona i to u Bačkoj Topoli, Loznici i Leskovcu, dok je Opus Arena ponos NK Osijeka i čitave Hrvatske.Stadion u Albaniji, "Air Albania" prošle godine bio je domaćin velikog finala Konferencijske lige između Rome i Fejnorda.

BONUS VIDEO: