HMMMM

MESI IGRA NA MUNDIJALU ZA TRI GODINE? Oglasio se predsednik saveza: Može da bira poziciju!

Autor Marina Periškić

Predsednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija veruje da će Mesi biti deo tima za tri godine na Mundijalu.

Izvor: Profimedia/Evrim Aydin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Lionel Mesi (36) rado se odaziva reprezentativnim obavezama, pa je tako i sada stigao u rodnu Argentinu koja započinje novi kvalifikacioni ciklus za Mundijal 2026. godine. Argentina će na početku kvalifikacija igrati sa Ekvadorom 7. septembra i sa Bolivijom pet dana kasnije. A, selektor Lionel Skaloni je objavio spisak na kojem su 32 fudbalera.

Predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Klaudio Tapija čvrsto veruje da će Mesi biti deo tima za tri godine na šampionatu koji će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku. "Mogu da zamislim Mesija u timu i voleo bih da ga vidim tu. Ovako spreman kao što je sada, može lagano da igra 2026. godine. Na Mundijalu može da igra na poziciji koju god želi, jer on može sve da igra. Na kraju, sve zavisi samo od njegove želje, ali bez ikakve dileme, voleo bih da bude deo reprezentacije na sledećem prvenstvu sveta. Ključna stvar je da bude srećan, a on to jeste u državnom timu. Vidi se na svakoj utakmici, svakom treningu",  poručuje Tapija.

Predsednik je istakao i da je Mesijev odlazak u Inter Majami bio odličan potez, ukoliko to posmatramo iz ugala reprezentacije. "Srećan sam kada vidim da mu dobro ide, sa nekim novim izazovima, u nekim novim pobedama. Mesi je od lige koju mnogi nisu gledali napravio jednom od najgledanijih na svetu. I ona će biti sve jača i jača. Naš odnos je pun poštovanja i zato mu je mnogo drago što mu tako dobro ide", poručio je Tapija. Mesi je sa Argentinom osvojio Mundijal u Kataru, a ukoliko bi igrao 2026. tada bi imao 39 godina.

BONUS VIDEO:

Lionel Mesi
Izvor: YouTube/TV Arena sport