TO JE TO

RONALDO, SVI SU TE ZABORAVILI U ARABIJI! Objavljen spisak od 30 igrača za ZLATNU LOPTU: Tu je Mesi, Kristijana nema!

Autor Nemanja Stanojčić

Kristijano Ronaldo prvi put od 2004. godine nije na spisku kandidata za Zlatnu loptu...

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo nije među kandidatima za Zlatnu loptu! Prvi put od 2004. godine na spisku neće biti igrač koji je pet puta dobijao ovo priznanje koje dodeljuje "Frans fudbal". Objavljena je lista od 30 imena i na njoj se nalazi Lionel Mesi, dok Portugalca nigde nema.

On je posle razlaza sa Mančester junajtedom odlučio da ode u Saudijsku Arabiju, prihvatio je finansijski izdašnu ponudu i otišao tamo. Jasno je da je to jedna od glavnih razloga što nije na listi, jer nije imao ni klupski, ni reprezentativni uspeh, za razliku od Argentinca koji je osvojio Mundijal. Ronaldo je ovo priznanje osvojio 2008, 2014, 2015, 2016. i 2017. godine.

Ovako izgleda spisak od 30 igrača: Lionel Mesi, Hulijan Alvarez, Nikolo Barela, Džud Belingem, Karim Benzema, Jasin Bono, Kevin de Brujne, Ruben Dijaš, Antoan Grizman, Ilkaj Gundogan, Joško Gvardiol, Erling Holand, Hari Kejn, Randal Kolo Muani, Hviča Kvarachelija, Robert Levandovski, Emilijano Martinez, Lautaro Martinez, Kilijan Mbape, Kim Min-Jae, Luka Modrić, Džamal Musijala, Martin Edegor, Andre Onana, Viktor Osimen, Rodri, Bukajo Saha, Mohamed Salah, Bernardo Silva, Vinisijus junior.

BONUS VIDEO: