Top 30

EVO KO JE SVE NOMINOVAN ZA ZLATNU LOPTU! Spisak predvodi Mesi, Hrvati imaju dvojicu nominovanih!

Autor Marina Periškić

Izašao je zvaničan spisak kandidata za osvajanje Zlatne lopte sezone 2022/23.

Izvor: Profimedia

Konačan spisak sadrži 30 najboljih fudbalera koji su kandidati za osvajanje Zlatne lopte i tu nema velikih iznenađenja. Na terenu smo imali priliku da vidimo ko su majstori na fudbalskoj sceni. Ceremonija dodele "Zlatne lopte" zakazana je za 30. oktobar. Najzvučnije ime, sa najviše osvojenih nagrada (7) je svakako bivši igrač Pari Sen Žermena - Lionel Mesi

Pored atraktivne zvezde Inter Majamija, tu su i ostali kandidati: Hulijan Alvarez, Nikolo Barela, Džud Belingem, Karim Benzema, Jasin Bono, Kevin de Brujne, Ruben Dijaš, Antoan Grizman, Ilkaj Gundogan, Joško Gvardiol, Erling Holand, Hari Kejn, Randal Kolo Muani, Hviča Kvarachelija, Robert Levandovski, Emilijano Martinez, Lautaro Martinez, Kilijan Mbape, Kim Min-Dže, Luka Modrić, Džamal Musijala, Martin Edegor, Andre Onana, Viktor Osimen, Rodri, Bukajo Saka, Mohamed Salah, Bernardo Silva i Vinisijus.

Ime koje su mnogi primetili da nedostaje na ovom spisku je svakako Kristijano Ronaldo, koji je petostruki osvajač ove prestižne nagrade. On je posle razlaza sa Mančester junajtedom odlučio da ode u Saudijsku Arabiju. Jasno je da je to jedan od glavnih razloga što nije na listi, jer nije imao ni klupski, ni reprezentativni uspeh, za razliku od Argentinca koji je osvojio Mundijal. Ronaldo je ovo priznanje osvojio 2008, 2014, 2015, 2016. i 2017. godine. Mnogi spekulišu da je ovogodišnja Zlatna Lopta rezervisana zaErlinga Holanda kojem samo nedostaje uspeh sa reprezentacijom Norveške.

BONUS VIDEO:

Robert Levandovski
Izvor: Youtube/FC Bayern Munich