Fudbal

DA LI ĆE ARAPI "OTETI" EVROPI FUDBAL?! Oglasio se predsednik Pari Sen Žermena!

Autor Marina Periškić

Predsednik PSŽ-a, Naser Al Kelaifi izjavio je da nema opasnosti zbog odlaska igrača u saudijsku ligu.

Nejmar
Izvor: Profimedia

Predsednik Pari Sen Žermena i Evropske asocijacije klubova (ECA) Naser Al Kelaifi, tvrdi da ne postoji razlog za paniku kada je reč o slabljenju evropskog fudbala zbog odlaska fudbalera na Bliski istok, prenosi BBC.

Poznato je da se veliki broj kvalitetnih igrača preselio u saudijsku ligu za šta su bili i vrtoglavo novčano motivisani. Prelazni rok u Evropi je završen 1. septembra, a u Saudijskoj Arabiji traje nedelju dana duže, ali to ne brine predsednika Al Kelaifa.

"Ne mislim da postoji opasnost. Verujemo u sebe. Imamo najbolja i najveća takmičenja i najbolje igrače. Nije na meni da sudim o onome šta se dešava van Evrope. Većina evropskih klubova je prodala igrače u Saudijsku Arabiju. Ako nismo zadovoljni, zašto im prodajemo svoje igrače? Za nas je najvažnije kako da razvijemo naše klubove i UEFA", rekao je prvi čovek Pari Sen Žermena.

On se pridružio članovima Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA) 2019. godine, a ECA je osnovana 2008. godine. Naser je prokomentarisao da ukoliko bude potrebe, Evropa će odreagovati, ali za sada je sve pod kontrolom. "Da li je postoji opasnost? Rekao sam svoje mišljenje. Ako postoji opasnost, evropski klubovi neće da budu tihi. Za sada ne vidim nikakvu opasnost", zaključio je Al Kelaifi.

Ovako je Mađarska preokrenula
Izvor: YouTube/TV Arena sport