Užasno...

TRAGEDIJA - POGINULA FUDBALERKA VIOLETA (26)! "BIla je jedna od najboljih..."

Autor Dušan Ninković

Jedna od najboljih fudbalerki u istoriji Moldavije Violeta Mitul izgubila je život nakon pada sa litice na Islandu, gde je igrala fudbal.

Izvor: Profimedia

Strašna tragedija dogodila se na Islandu, gde je život izgubila fudbalerka Violeta Mitul, reprezentativka Moldavije. Ona je preminula nakon pada sa litice, tokom planinarenja sa koleginicama iz kluba. Vesti o nesreći prenseo je BBC koji je naveo da je "do tragične nesreće došlo na planianrenju sa saigračicama", dok su i klub Ajnhejri i UEFA saopštili da je Violeta preminula.

Mitul je odigrala 40 utakmica za reprezentaciju Moldavije, a u klupskoj karijeri nastupala je i u Italiji i Španiji. Fudbalski savez Moldavije nazvao je Mitul "jednom od najboljih igračica ženske reprezentacije". Tokom karijere osvojila je Kup Moldavije sa Algom Tiraspol i Kup Rumunije sa Vasasom.

Rumunska fudbalerka Violeta Mitul priključila se Ajnhejriju ranije ove godine i to je trebalo da bude samo jedno od egzotičnih iskustava u njenoj karijeri. Svojevremeno je igrala u najboljim evropskim ligama, ali i u ligama poput ukrajinske, rumunske ili kazahstanske. Od Violete se oproštaju fudbalski navijači širom kontinenta.

BONUS VIDEO: