Fudbal

DRAMA U CRNOJ GORI, LOŠA VEST ZA SRBIJU! Jovetić u 97. minutu doneo pobedu, "Orlovi" pali ispod crte!

Autor Mladen Šolak

Crna Gora ostvarila veliku pobedu!

Izvor: MN Press

Reprezentacija Crne Gore pobedila je Bugarsku 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024 i tako je prestigla Srbiju na tabeli! Golom Stevana Jovetića u 97. minutu, udarcem sa ivice kaznenog prostora o stativu, "sokolovi" su prestigli Piksijeve "orlove" i sada imaju bod više uz odigranu utakmicu više. Srbija će u nedelju od 20.45 igrati protiv Litvanije u Kaunasu i imaće apsolutni imperativ pobede, inače više neće kontrolisati ni borbu za drugo mesto, koje takođe vodi na EURO.

Prvi gol za Crnu Goru postigao je Stefan Savić u 46. minutu, Igor Vujačić dobio je crveni karton zbog povlačenja u 59. minutu, a Bugari su dva minuta nakon toga promašili penal, jer Kirill Despodov nije uspeo da savlada Milana Mijatovića. Bugari su uspeli da izjednače u 79. minutu, golom Preslava Borukova, ali nisu uspeli da odbrane taj bod. Jovetić je u završnici pogodio prečku, a potom je u poslednjim sekundama doneo veliko slavlje na stadionu pod Goricom, na kojem su i igrači utrčali sa klupe Crne Gore da bi proslavili trijumf.

Srbija i Crna Gora igraće u oktobru u Beogradu, dok će "orlovi" istog meseca gostovati Mađarima. U novembru, u poslednjem kolu, naša reprezentacija dočekaće Bugarsku u Leskovcu i iako se činilo da će to biti "overavanje" plasmana na Evropsko prvenstvo posle čak 24 godine, situacija se drastično komplikuje posle remija našeg tima sa Bugarskom u gostima (1:1) u junu i posle poraza od Mađarske minulog četvrtka.

Srbija u ovom trenutku ima bod više od Crnogoraca, ali uz odigrani meč manje, ima i bolji međusobni skor, jer je u Podgorici pobedila 2:0. To daje nadu da će Piksijev tim ipak uraditi šta je potrebno da spreči neprijatno iznenađenje, dok sa druge strane način na koji Srbija igra i izgleda na terenu u poslednja dva meča ne uliva preveliki optimizam. Nadamo se da će se to promeniti ove večeri u Kaunasu. Pogledajte kako trenutno izgleda tabela:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: