HAOS

ŠOK U NEMAČKOJ POSLE TITULE PRVAKA SVETA! U košarci su šampioni, a u fudbalu... POTPUNI HAOS!

Autor Nemanja Stanojčić

Selektor Nemačke Hans Diter-Flik dobio je otkaz posle šokantnog poraza.

Izvor: Kurir/Dado Đilas

Hans Diter-Flik (58) dobio je otkaz na mestu selektora Nemačke! Poraz od Japana (3:1) bio je poslednji meč na klupi, a gol koji je potvrdio pobedu u tom duelu dao je bivši igrač Partizana Takuma Asano. U danu kada su košarkaši osvojili zlato pobedom protiv Srbije, u fudbalskom timu vlada haos.

Flik je na klupu Nemačke došao posle osvojene Lige šampiona sa Bajernom i na 17 mečeva ostvario je samo četiri pobede. Njegov tim ispao je u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru. Savez je odlučio da ga ostavi na toj poziciji i ukazao mu je poverenje, jer se Evropsko prvenstvo 2024. godine održava baš u Nemačkoj. Međutim, poraz od Japana promenio je sve.

Čuveni Rudi Feler biće jedan od tri trenera koji će zajedon voditi tim na prijateljskom meču protiv Francuske koji se igra u utorak. Najverovatnije će zamena za njega biti Julijan Nagelsman. Da stvari budu još interesantnije upravo je Nagelsman zamenio Flika na klupi Bajerna. On je smenjen u martu i zamenio ga je Tomas Tuhel.

Izvor: Profimedia

Nisu igrači želeli da Flik dobije otkaz, pokazuju to i reči Ilkaja Gundogana. "Mnogi od nas igrača imamo mentalnu borbu sami sa sobom. Nedostaje nam samopouzdanje, nema razumevanja, imamo loš tajming prilikom donošenja odluka na terenu", rekao je Gundogan.

BONUS VIDEO: