Fudbal

MITAR PREKINUO INTERVJU - ŠTA RADI NOVAK!? PREKRSTIO se pred kamerama kad je čuo za Đokovića!

Autor Mladen Šolak

Srpski centarfor posle het-trika u kvalifikacijama za EURO odmah pitao za skor u meču Novaka Đokovića i Danila Medvedeva

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Posle važne pobede Srbije protiv Litvanije u kvalifikacijama za EURO 2024, strelac sva tri gola našeg tima Aleksandar Mitrović samoinicijativno je u izjavi za TV Arena sport pomenuo i uspehe srpskih košarkaša i Novaka Đokovića. Pitao je sve oko sebe koji je rezultat meča Đoković - Danil Medvedev i potom nizao pohvale za "orlove" Svetislava Karija Pešića, koji su u nedelju postali vicešampioni sveta.

"Ne znam šta radi Nole, Bože zdravlja dobiće, ali hteo bih da čestitam košarkašima što su odigrali fenomenalni turnir, dali nam motivaciju, vetar u leđa. Što se mene tiče, oni su šampioni, osvojili su zlato, učinili su sve nas ponosne. Bože daj da pobedi, da slavimo, jako lep i ponosan dan. Što se mene tiče, oni su prvaci i hvala im za sve što su uradili na Svetskom prvenstvu", rekao je Mitar o novim vicešampiona sveta u košarci.

U jednom trenutku portparol Fudbalskog saveza Srbije dobacio mu je da Novak vodi, a Mitar se prekstio. "Daj Bože da pobedi", rekao je Mitar, inače veliki Noletov navijač. On je nedavno rekao u jednom podkastu da je spreman i da se potuče kada brani najboljeg tenisera sveta. "Kad kažu ljudi nešto loše za Đokovića ja sam spreman da se pobijem. Volim ga kao brata", rekao je tada "Mitrogol".

U komentaru utakmice u Kaunasu i važne pobede na putu za EURO, Mitrović je priznao da će mu značiti prvi golovi u kvalifikacijama.  "Čudno je što su ovo bili moji prvi golovi, kao napadač uvek hoćete golove. Kao i pre utakmice što smo pričali, dogodio se mali post, što je i normalno, ali kao i uvek verujem u sebe, u saigrače, znam da će da kreiraju šanse. Trudio sam se da budem na pravom mestu u pravo vreme. Odigrali smo jako dobru utakmicu, mogli smo da damo i koji gol više, ali smo uspeli da u drugom delu odigramo pametno i da sačuvamo rezultat", rekao je rekorder srpske reprezentacije.

Da li mu je bitno ko je asistent? U nedleju je Filip Mladenović namestio dva gola, a Dušan Tadić jedan. "Njima je verovatno važno, meni nije (osmeh). Bilo je dosta pravih lopti od Sergeja, Duće, Mlađe, trudio sam se da budem skoncentrisan i da uradim svoj posao, što sam danas i uradio".

Bolivjia, Švedska, pa litvanija, opet het-trik. "Ne biram protivnike, utakmice i golove, samo da pređe liniju. Svaki gol je lep i bitan na svoj način, ne bih da izdvajam. Lopta ide deci, mom sinu Luki, koji skuplja dresove i lopte. Verovatno ide njemu. Po gol za svako dete".

Crna Gora je izvršila pritisak na Srbiju pobedom protiv Bugarske neposredno pred meč "orlova" u Kaunasu. "Fudbal je takva igra da se mnogo toga promeni u utakmicu-dve. Kao i pred meč što smo rekli, najbitnije je da sve zavisi od nas, igramo dve utakmice kod kuće, čekaju nas dve utakmice protiv direktnih rivala. Pripremićemo se za te mečeve kako treba.