Skandal!

ALBANAC TETOVAŽOM VELIČA OVK TERORISTU! Skandal u kvalifikacijama - UEFA mora da reaguje! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Fudbaler rođen u Srbiji, bivši reprezentativac "Kosova", a sada napadač Albanije ima tetovažu posvećenu teroristi!

Izvor: Twitter/FSHForg/printscreen

Fudbalska reprezentacija Albanije savladala je na svom terenu Poljsku i napravila ogroman korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, a meč je obeležila i situacija zbog koje bi morala da reaguje UEFA! Nakon što je Mirlind Daku (25), napadač Rubina iz Kazanja, pogodio za konačnih 2:0 u 62. minutu meča gol je proslavio skidanjem dresa - tom prilikom na njegovim leđima ukazala se tetovaža zbog koje bi morao da bude kažnjen!

Napadač iz Gnjilana na desnom ramenu tetovažu posvećenu terorističkoj organizaciji "Oslobodilačka vojska Kosova", paravnojnoj formaciji koja je krajem devedesetih ratovala protiv Jugoslavije i zalagala se za separatizam na Kosovu i Metohiji. Na ramenu albanskog fudbalera koji je do skoro nastupao za reprezentaciju "Kosova", pa odlučio da to promeni, mogu se videti nadimak "Katana", broj 138 i noga koja stoji na kamenu koji simbolizuje granicu tadašnje Jugoslavije i Albanije.

Albanci sa Kosova taj kamen koriste kao simbol za "albansko-albansku" granicu, odnosno smatraju da je granica nestala kada su jedinice paravojne OVK stigli na pozicije gde su nekada bile karaule za jugoslovenske vojnike. Upravo u tim predelima život je izgubio albanski terorista Agim "Katana" Ramadani, vođa 138. brigade OVK kojoj je Daku posvetio tetovažu na svom telu. Na snimku možete videti kako je Mirlind proslavio pogodak:

Agim Ramadani bio je oficir JNA, ali je Jugoslaviju napustio čim su na teritoriji današnje Hrvatske počela ratna dejstva. Skrasio se u Švajcarskoj gde se oženio, zasnovao porodicu i povezao sa drugim Albancima koji su iz dijaspore planirali nerede na Kosovu i Metohiji. tokom 1998. godine otputovao je u Albaniju, odakle je ilegalno prešao granicu i stavio se pod komandu Ramuša Haradinaja.

Nakon brojnih akcija protiv jugoslovenske vojske i posebno graničara u Metohiji, Ramadani je "nagrađen" komandom 138. brigadom, koja je pod njegovom kontrolom postala ozloglašena. Agim je 9. aprila 1999. godine - na Veliki petak, predvodio napad svoje jedinice na karaulu Košare, što je jedan od najpoznatijih detalja sukoba na Kosovu i Metohiji. U napadu na Košare Agim Ramadani je poginuo 11. aprila, kada je pogođen snajperskim metkom. vlastisamoproglašenog "Kosova" veličaju ga kao heroja, pa su i jednu od najznačajnijih ulica u Prištini preimenovali njemu u čast.

BONUS VIDEO: