Fudbal

DRON I ZASTAVA PREKINULI UTAKMICU HRVATSKE: Skandal kao u Srbiji, evo šta je poruka Jermenaca

Autor Marina Periškić

Utakmica između Jermenije i Hrvatske na kratko je prekinuta nakon što se dron pojavio na stadionu.

Izvor: Tweet/404 Intel/Screenshot

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u ponedeljak otvorile su reprezentacije Jermenije i Hrvatske, a duel u Jerevanu prekinut je u prvom poluvremenu zbog drona koji je uleteo iznad terena.

Igrao se 35. minut kada je utakmica na kratko prekinuta jer je dron koji je nosio zastavu Republike Arcah, teritorije na Kavkazu koja je deo spora Jermenije i Azerbejdžana. Republiku Arcah ili Nagorno-Karabag Azerbejdžanci smatraju svojom teritorijom, a ona je razlog dugogodišnjeg konflikta Azerbejdžana i Jermenije.

Možemo to povezati sa situacijom u našoj zemlji sa Kosovom i Metohijom, kao i sličnost koja se desila u Beogradu tokom meča kvalifikacija za EURO između reprezentacije Srbije i Albanije, kada je albanski huligan iznad terena stadiona Partizana podigao dron sa zastavom tzv. "velike Albanije".

Navijači su aplauzom pozdravili ovaj potez, ali iz bezbednosnih razloga utakmica nije mogla da se nastavi dok se dron nije uklonio sa stadiona. Sudija Turin je odmah prekinuo utakmicu, a susret je završen rezultatom 1:0 za Hrvatsku golom Kramarića u 13. minutu.

BONUS VIDEO:

Hrvatska - Vels 1:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV