Fudbal

POTPUNI ŠOK U ITALIJI, POGBA NE SME DA IGRA FUDBAL! Katastrofa za karijeru poznatog fudbalera

Autor Marina Periškić

Fudbaler Juventusa Pol Pogba pao je na doping testu, potvrdila je u ponedeljak posle podne italijanska nacionalna antidoping agencija.

Izvor: Profimedia/ Insidefoto di andrea staccioli/

Sada je i zvanično potvrđeno, francuski internacionalac Pol Pogba je nakon prve utakmice između Juventusa i Udinezea koja je završena 3:0 pao je na doping testu, definitivno je potvrdio njegov klub, Juventus. Čekala se potvrda da li je ova informacija tačna, međutim posle nekoliko sati oglasio se i klub iz Torina koji je objavio da je Pogba suspendovan iz ekipe.

Juventus sada razmišlja o narednim merema predostrožnosti. Francuz je bio među igračima koji su pozvani na testiranje, a uzorak koji je dao bio je pozitivan i pokazao je nedozvoljene nivoe testosterona. Analiza je sprovedena 20. avgusta.

Italijanski mediji su tokom dana izvestili o tome da je Pogba bio pozitivan, a zvanična potvrda razjasnila je da nekad skupocenog vezistu očekuje sigurno dugo odustvo, na kakve je do sada odlazio zbog čestih povreda. Pol Pogba će imati rok od tri dana da podnese zahtev za novo testiranje, a kazne zbog dopinga su od dve do četiri godine odsustva.

S obzirom na to da on ima 30 godina i da je propustio praktično čitavu prošlu sezonu zbog povrede, još nekoliko godina odsustva sigurno će ga sprečiti da se ikad više vrati na najviši nivo, na kojem je bio kada je sa Francuskom postao prvak sveta u Rusiji.

BONUS VIDEO: