Fudbal

NOVA HUMANITARNA AKCIJA CRVENE ZVEZDE: Mališani sa Kosova i Metohije spremni za školske klupe

Autor Marina Periškić

Crvena zvezda je u humanitarnoj akciji obradovala mališane iz Orahovca i Velike Hoče.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda učestvovala je u još jednoj humanitarnoj akciji, a ovog puta obradovala je mališane iz Orahovca i Velike Hoče koji su dobili knjige za novu školsku godinu. Ovaj doprinos crveno-belihu još jednoj društveno-odgovornoj akciji izmamio je osmehe mališana sa Kosova i Metohije.

"Deca u Orahovcu dočekala su crveno-bele koji su podelili knjige, od prvog do osmog razreda, kao i za četiri razreda Gimnazije. Bilo je tu svega, od udžbenika do škoslkog pribora kako bi mogli mirno da uče i obrazuju se, iako je činjenica da odrastaju u ekstremno teškim uslovima. Zatim su posetili Veliku Hoču i njima su podelili poklone u vidu udžbenika, knjiga, pernica, svesaka, olovki...", navodi se u tekstu na klupskom sajtu. Teški uslovi u kojima srpska deca odrastaju na Kosmetu su posebno podstakli klub sa Marakane da se odazovu ovoj akciji da ulepšaju deci početak putovanja u školskim klupama.

"Kosmet je uvek bio srce Srbije, a najlepše srpske zadužbine u vidu manastira i crkava samo su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji koja će zauvek biti i ostati srpska. Tradicija i vera su najsnažniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosmetu, a Crvena zvezda je i ovom prilikom poručila da će uvek biti uz njega i poziva sve ostale da pomognu onima kojima je to najpotrebnije", zaključuje se u tekstu crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Zvezda - Spartak 3:0
Izvor: YouTube/Arena sport