Fudbal

IZAŠLA LISTA BEZ SRBA! OVO JE 100 NAJBOLJIH FUDBALERA U ISTORIJI: Tu su Hrvat, Crnogorac, Rumun, ali nas nema!

Autor Nikola Lalović

Stiče se utisak da je za nekog od srpskih fudbalskih velikana ipak bilo mesta na listi od 100 najboljih fudbalera u istoriji!

Izvor: Profimedia/David Klein / Sportimage

Izašla je lista 100 najboljih fudbalera u istoriji, a na njoj Srbija nema predstavnika! Dok komšijske države imaju čak i po nekoliko igrača na listi, naši fudbaleri nisu ušli u najboljih 100. 

Tako je na 100. mestu najbolji rumunski fudbaler svih vremena George Hadži, na 79. je legendarni krilni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević pod zastavom Crne Gore, 70. je legendarni Mađar Šandor Kočiš, a Hrvat Luka Modrić je na visokom 19. mestu. 

Naravno prvi je Lionel Mesi, slede Kristijano Ronaldo, Pele, Maradona, Di Stefano, Ćavi, Johan Krojf, Ronaldo, Paolo Maldini, a top deset zatvara Franc Bekenbauer. Prvi golman na listi je Điđi Bufon na 15. mestu, a mnogi se ne slažu sa Anhelom Di Marijom na 17. poziciji.

Što se srpskih fudblera tiče stiče se utisak da je bar za nekoga bilo mesta ovde, Pogotovo ako se zna da je Virdžil Van Dajk završio kao 65. ispred Gereta Bejla, Denisa Bergampa, Bobija Mura, Žorža Vee, Johana Neskensa, Dejvida Bekama, Stivena Džerarda, Franka Lamparda, Filipa Lama, a da Nemanje Vidića recimo nema na listi. Pogledajte kompletnu listi: 

BONUS VIDEO: