Drugačije...

MANČESTER SITI, PA PARTIZAN! Crvena zvezda odložila važnu utakmicu, ovo je njen novi raspored!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni šampion u dogovoru sa timom iz Bačke Topole promenio kalendar u Superligi, zbog obaveza u Evropi.

Izvor: MN Press

Dva predstavnika Srbije u evropskim takmičenjima neće odmeriti snage nakon prvih mečeva gruopne faze u Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope! Derbi meč osmog kola Superlige koji su Crvena zvezda i TSC trebalo da odigraju 23. septembra u Beogradu odložen je zbog gustog rasporeda oba tima, odmah nakon reprezentativne pauze u septembru. To znači da će Zvezda u utorak 19. septembra igrati protiv Mančester sitija, a sredu, 27. septembra, protiv Partizana u Humskoj.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Crvene zvezde, dogovorom Zvezde i TSC-a odlučeno je da utakmici bude promenjen termin, a novi datum i vreme odigravanja biće naknadno saopšteni. Razlog za ovakvu odluku je gust raspored u kojem se nalaze dva srpska predstavnika na međunarodnoj sceni - Crvena zvezda u utorak gostuje Mančester sitiju, a TSC u Londonu igra protiv Vest Hema.

Nakon tih mečeva, neće odigrati utakmicu osmog kola koja je ranije zakazana za 23. septembar, već će pažnju usmeriti na devetu rundu domaćeg šampionata. Deveto kolo prvenstva je vanredno i igraće se radnim danima, a u njemu nas očekuju izuzetno zanimljivi susreti - Crvena zvezda gostuje Partizanu u najvećoj utakmici srpskog fudbala 27. septembra od 19 časova, a TSC na svom terenu čeka Napredak iz Kruševca.

Pre evropskih susreta Crvenu zvezdu i TSC - koji je aktuelni lider prvenstva - očekuje po jedan meč u ligi. TSC će dočekati Železničar iz Pančeva i imati odličnu priliku da sačuva prvo mesto na tabeli, dok će Crvena zvezda u malom gradskom derbiju gostovati Čukaričkom, predstavniku Srbije u grupnoj fazi Konferencijske lige! 

BONUS VIDEO: