Poptisano!

VOŠINA BOMBA ZA KRAJ - LJUBIMAC NAVIJAČA ZVEZDE: Jedne crveno-bele uveo je u Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Bivši napadač Crvene zvezde Aleksa Vukanović novi je fudbaler Vojvodine i nije jedino pojačanje u Novom Sadu.

Izvor: MN Press

U samom finišu prelaznog roka Vojvodina je obezbedila dva kapitalna pojačanja - nakon odlaska talentovanog Nikole Čumića u Rubin i strašnih vesti o Džonatanu Bolingiju koje su stigle iz Novog Sada, "Staroj dami" srpskog fudbala bila su potrebna nova rešenja u ofanzivnom delu tima. Pronađena su rešenja, pa će crveno-beli dres novosadskog tima u budućnosti nositi Aleksa Vukanović i Norman Kembel!

Dvojica krilnih napadača predstavljeni su u Vojvodini zajedno, a očekuje se da oni u narednom periodu često zajedno budu na terenu - na krilnim pozicijama u ekipi Ranka Popovića, novog trenera koji nije imao bogat izbor na tim mestima. Nakon mnogo promena u igračkom kadru tokom leta od krilnih napadača kao opcije ostali su mu samo Filip Malbašić i Andrija Radulović, pa je moralo da se reaguje. 

Aleksa Vukanović (31) u Vojvodinu stiže nakon isteka ugovora u Kataru gde je igrao za Um Salalom. Momak iz Gajdobre počeo je profesionalnu karijeru u ČSK-u iz Čelareva, zatim igrao za Bačku, Napredak iz Kruševca, Crvenu zvezdu, kinesku Haku i pomenuti klub u Kataru, pre nego što se vratio u srpski fudbal. 

Navijačima Crvene zvezde ostao je u pamćenju njegov gol protiv Jang bojsa, koji je crveno-belima kasnije doneo grupnu fazu u Ligi šampiona. Vukanović je bio jedini strelac tokom beogradskog remija, nakon što je u Bernu bilo 2:2 - a timu Vladana Milojevića baš taj rezultat odgovarao je da nastavi niz uspešnih evropskih rezultata.

Iu drugi novajlija u dresu Vojvodine ima određene veze sa Crvenom zvezdom - pre nekoliko sezona Norman Kembel (23) stigao je u Grafičar, a razvojni tim crveno-belih trebalo je da mu bude odskočna daska i prva stanica u Evropi. Zaigrao je kasnije za Čukarički, pa Javor iz Ivanjice u kojem je bio sasvim solidan prethodne sezone.

BONUS VIDEO: