NOVOSTI

VOJVODINA SE OGLASILA O BOLINGIJU! U bolnici ga posetio ambasador DR Konga: "Molimo za privatnost"

Autor Milutin Vujičić

Džonatan Bolingi je i dalje na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Izvor: MN Press

Napadač Vojvodine Džonatan Bolingi hospitalizovan je pre dva dana zbog respiratornih problema na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici i njegovo stanje je teško, saopštio je novosadski klub. Sada se Vojvodina ponovo oglasila i saopštila da se njihov fudbaler i dalje nalazi na intenzivnoj nezi, ali je u najboljim mogućim rukama u ovom trenutku i doktori su praktično danonoćno uz njega.

Danas je Bolingija posetio i ambasador DR Konga Žozef Kalala koji je zajedno sa suprugom i delegacijom Vojvodine dobio uverenja da fudbaler ima najbolju moguću negu na Institutu u Sremskoj Kamenici. Za sada i dalje nema preciznih informacija šta se desilo Bolingiju i Vojvodina se svima zahvaljuje na porukama podrške uz molbu za privatnost.

"O njegovom zdravlju brine tim specijalista koji ima enormno iskustvo za lečenje u ovakvom stanju. Svi se nadamo da će se Džonatan izvući i prebroditi ovo teško stanje. Uzroci su nepoznati, u toku su i dalje detaljne analize, svi dosadašnji testovi do sada su negativni. Prati se i epidemiološka situacija u Kinšasi, u kontaktu smo sa njegovim lekarima u reprezentaciji i lokalnim doktorima. Terapija je u toku. Naš medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa lekarima u Institutu, i čekamo dalji razvoj događaja", saopštio je doktor Borko Vukosav dan ranije na konferenciji za medije.

Bolingi (29) je prethodno proveo skoro dve nedelje u DR Kongu za vreme reprezentativne pauze, a tegobe je prijavio po dolasku u Novi Sad. Podsetimo, ovaj napadač je prethodno igrao za veliki broj klubova u Belgiji (Standard, Muskron, Anverpen...), nastupao je i u Turskoj, Švajcarskoj, a u Vojvodinu je došao iz Tajlanda i za sada je postigao dva gola.

BONUS VIDEO: