Fudbal

PARTIZAN JE OVO ČEKAO GODINU I PO: Prestigao Zvezdu, a do večitog derbija može da uveća prednost

Autor Mladen Šolak

Crno-beli dramatičnim pobedama iskoristili kikseve "večitog" rivala na beogradskim gostovanjim

Izvor: MN Press

Pobedom posle preokreta protiv Radnika iz Surdulice, Partizan je prestigao Crvenu zvezdu i stekao šansu da sledećeg vikenda poveća tu prednost na "plus 4", pod uslovom da pobedi na gostovanju Železničaru u Pančevu u petak. U toj situaciji, a s obzirom na to da Zvezda neće igrati domaće mečeve do "večitog derbija", crno-beli bi imali priliku da u direktnom duelu sa najvećim rivalom "napadnu" pobedu kojom bi stekli i velikih sedam poena prednosti. Naravno, za to će se pitati i crveno-beli, koji više nemaju prostora za kikseve, bez obzira na svoju lošu tradiciju u Humskoj, gde nisu pobedili od februara 2016. godine.

Sa druge strane, Crvena zvezda će do 171. "večitog derbija" imati pred sobom Ligu šampiona u potpunom fokusu, jer će u ponedeljak otputovati na gostovanje Mančester sitiju. Posle toga, tim Baraka Bahara usmeriće pun fokus na gostovanje Partizanu, sa bolnim iskustvom iz prethodna dva superligaška gostovanja, na kojima je doživeo poraze od Voždovca u Zaplanjskoj ulici i od Čukaričkog na Banovom brdu.

Ekipa Igora Duljaja ostvarila je pet uzastopnih pobeda u Superligi, uz remi protiv TSC-a na startu sezone i tako je paralelno sa košmarnom evropskom epizodom i avgustovskom eliminacijom, u domaćem prvenstvu ipak ostala u ritmu pobeda. Tako je stigla ispred Zvezde prvi put od proleća 2022. i ispuštenih "plus 5".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
Partizan Radnik Surdulica
Izvor: YouTube/TV Arena sport