VIDEO

ZAŠTO SEVERINA ODZVANJA U SVLAČIONICI ŠVEDSKE? Za sve je "kriva" fudbalerka koja nosi ime po Kosovu i Metohiji!

Autor Milutin Vujičić

Snimak iz svlačionice Švedske postao je viralan na društvenim mrežama.

Izvor: Instagram/asllani9/swewnt/Screenshot

Fudbalski savez Švedske objavio je na svom zvaničnom Instagramu snimak koji na prvi pogled nije naročito interesantan. Vide se njihove fudbalerke kako se zagrevaju na treningu, međutim zbog muzike u pozadini - postao je viralan na Balkanu. Dok su se fudbalerke Švedske zagrevale u teretali, sa razglasa je "treštao" poznati hit hrvatske pevačice Severine - Uno momento koji se dopao i njihovim pratiocima na mrežama i čest komentar je bio: Koja je ovo pesma?

Pesmu je pustila fudbalerka Kosovare Aslani (34) koja je u karijeri igrala za Real Madrid, PSŽ, Mančester siti i sada je članica Milana, a inače je poreklom sa Kosova i Metohije i zapravo je dobila ime po tome. Ipak, nastupa za reprezentaciju Švedske čija je legenda i ima 45 golova na 176 nastupa.

Kosovare Aslani je inače igrala i za brojne klubove u Skandinaviji, a pažnju medija skretala je i zbog kontroverznih poteza koji su je pratili čitavu karijeru. Između ostalog, iznad članka ima tetovažu orla sa albanske zastave...

Iako nikada nije živela u toj zemlji, Kosovare Aslani je ponosna na albansko poreklo, a pre nekoliko godina je pružala podršku fudbalerima koji su dvoglavim orlom provocirali srpske fudbalere. Povremeno je i ona na taj način proslavljala pogotke u dresu reprezentacije Švedske, kao što su Šaćiri i Džaka radili u dresu Švajcarske. Pogledajte kako izgleda Kosovare Aslani, fudbalerka koja je opet "oživela" Severininu pesmu:

BONUS VIDEO: