NOVIH 11

ZVEZDA SA TROJICOM NOVAJLIJA NA MANČESTER SITI!? Bahar hoće da impresionira Gvardiolu, evo šta je zamislio!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda će najverovatnije u sledećem sastavu početi meč sa Mančester sitijem u grupnoj fazi Lige šampiona.

Izvor: Profimedia

Pep Gvardiola sprema se da večeras protiv Crvene zvezde na teren "Etihada" pošalje sastav koji nikada nije igrao zajedno, a sve su prilike da će na isti način odgovoriti i Barak Bahar. Izraelski trener, koga je Gvardiola nahvalio u najavi utakmice i posebno lepo pričao o njegovom hrabrom i ofanzivnom fudbalu, u velikoj je dilemi pred meč sa Mančester sitijem i kako se može čuti sa Ostrva, sprema se pravo iznenađenje u startnoj postavi Crvene zvezde.

U prvi mah činilo se da će Bahar promeniti sistem sa četvoricom pozadi i da će iskoristiti Miloša Degeneka na mestu desnog beka, ali kako je vreme proticalo tako su sazrevale nove ideje. Prema informacijama sa lica mesta, čini se da će Izraelac ostati veran sistemu sa trojicom štopera, ali se očekuju nove uloge za pojedine igrače koji će istrčati na "Etihad" u 21.00.

Prema našim informacijama, na golu nema iznenađenja i Omri Glazer će komandovati odbranom Crvene zvezde, a ispred njega se očekuju Naser Điga, Aleksandar Dragović i Milan Rodić. Pojačanje iz Bazela trebalo bi da ima vrlo ozbiljan zadatak protiv leve napadačke strane Mančester sitija, gde se očekuje brzonogi Žeremi Doku, dok je navodno Milan Rodić bliže mestu startera od Aleksandra Degeneka, pošto bi njegovo igranje pomeralo Dragovića levo.

Što se tiče spoljnih pozicija, tu neće biti promena - desno ćemo gledati Osmana Bukarija, a levo Stefana Mitrovića i od njih bi mnogo toga trebalo da zavisi u tranziciji - dok će vezni red biti "ojačan". Uz standardnog Marka Stamenića trebalo bi da igra Srđan Mijailović, koji se ovog leta namenjao pozicija i na kraju "vratio" na svoju prirodnu.

Ispred njih bi trebalo da igraju Mirko Ivanić i In Bom Hvang, a prvenstveno od južnokorejskog reprezentativca se očekuje da trčanjem poremeti Rodrija i ostale vezne fudbalere Mančester sitija. Na taj način, Barak Bahar će "žrtvovati" dvojicu važnih igrača od kojih smo možda i najviše videli tokom dosadašnjeg dela sezone pošto po svim prilikama Žan-Filip Kraso i Piter Olajinka meč počinju sa klupe.

Očekuje se da u napadu zaigra Šerif Endiaje koji bi trebalo da predstavlja iznenađenje za odbranu Sitija koja će takođe imati skroz drugačiju fizionomiju nego što smo navikli do sada, ali ono što brine navijače crveno-belih je što se Senegalac ipak nije još navikao na sistem jer je došao poslednji.

Dakle, ovo je sada najverovatniji sastav Crvene zvezde za večerašnji meč protiv Sitija: Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Bukari, Mijailović, Stamenić, Mitrović - Hvang, Ivanić - Endiaje.

BONUS VIDEO: