Užas

IZBODEN NAVIJAČ NJUKASLA: Jezive scene u Milanu uoči Lige šampiona, novi HULIGANSKI PIR!

Autor Marina Periškić

Navijač Njukasl junajteda izboden je nakon što su ga huligani napali u Milanu uoči povratka "Svraka" u Ligu šampiona.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Engleski mediji izveštavaju o jezivim scenama koje su se desile u Milanu uoči susreta Njukasla i Milana. Britanca (58) u ponedeljak uveče napala je grupa od sedam ili osam muškaraca, prenose Italijani. On je izboden nožem u ruku i leđa, u blizini centra grada, pre nego što je policija uspela da odreaguje, a engleski državljanin je hitno prebačen u bolnicu.

Čelnici Njukasla su zabrinuti zbog ovakvog ponašanja italijanskih stanovnika i u kontaktu su sa lokalnim vlastima u Milanu. U saopštenju engleskog kluba stoji: "Veoma smo zabrinuti zbog napada navijača u Milanu, u ponedeljak uveče i u kontaktu smo s lokalnim vlastima kako bismo ustanovili o čemu se radi. Naše misli su sa navijačem i njegovom porodicom. Nadamo se potpunom i brzom oporavku", piše u saopštenju engleskog kluba.

Očekuje se preko 6.500 navijača iz Njukasla jer se "Svrake" vraćaju u Ligu šampiona posle 20 godina. Pristalice Njukasla su doputovale u prestonicu mode, kako bi podržali svoj klub, koji se posle duže pauze vratio u Ligu šampiona. Englezi su u Milanu pevali i skakali, a neki od njih su se polugoli valjali na mokrim ulicama. Ostaje da vidimo da li će i ovaj slučaj doći u ruke UEFA.

BONUS VIDEO: