Fudbal

NEKA SE ZVEZDI POKLOPE SVE ZVEZDE! MONDO intervju - Zašto da ovo ne bude baš TAJ dan?

Autor Marina Periškić

Selektor Bosne i Hercegovine Meho Kodro prokomentarisao je šanse Crvene zvezde na gostovanju Mančester sitiju na startu Lige šampiona.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Crvena zvezda će u utorak od 21 čas biti gost Mančester sitiju na "Etihadu" u prvoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.  Izabranici Baraka Bahara imaju veoma težak posao pred sobom s obzirom da igraju protiv aktuelnog šampiona Evrope. Oni su između ostalog i po mnogim predviđanjima glavni favoriti za ponavljanje uspeha od prethodne sezone. 

Iskoristio je priliku i selektor BiH Meho Kodro da prokomentariše duel Crvene zvezde i Sitija, koji će obavezno da isprati, a prema njegovim rečima, biće to teška borba crveno-belih. "Uh, šta da vam kažem, biće teško Crvenoj zvezdi. Slično kao BiH protiv Portugalije. Bićemo u žiži interesovanja, a Zvezda isto tako. Jasno je da je Siti apsolutni favorit i bez dileme zaslužuje taj epitet imajući u vidu način na koji igraju, kapacitet koji imaju igrački, ekonomski i svaki drugi. U svakom slučaju, biće jako zanimljivo pogledati njihov duel", rekao je Kodro za mondo.ba.

Prema rečima selektora u fudbalu se čuda poprilično retko dešavaju, ali sportski je verovati u njih. "Stalno mislim da bi svi sportisti, bez obzira na to koliko su male šanse ili velike, treba da se nadaju da je to taj dan. Bez obzira što su malo manje šanse nego neku drugu utakmicu u grupi (Jang Bojs i RB Lajpcig, prim.aut), zašto ne bi sada Zvezda kao klub i njeni igrači ovaj dan iskoristili da pokažu svoj kvalitet i možda se poklope zvezde. "Da se Zvezdi poklope zvezde" i da imaju dobar dan. To je najnormalnije sportsko razmišljanje. Koliko god su male šanse, moramo da se borimo kako bi došli do izražaja", zaključio je selektor "zmajeva".

BONUS VIDEO: