Fudbal

HAOS - NAŠLI MAJKU SUDIJE I ZAPALILI JOJ AUTO! Nema fudbala u zemlji: Ovo je TERORIZAM!

Autor Mladen Šolak

Strašne scene nakon fudbalske utakmice na Kipru.

Izvor: Shutterstock/john vlahidis

Fudbalski savez Kipra odložio je sve utakmice prve lige zbog bombaškog napada na automobil sudije! Arbitri u toj zemlji stupili su u štrajk do daljeg nakon "vatrenog napada" na vozilo majke jednog sudije. "Ta kampanja zastrašivanja traje skoro deceniju", piše engleski "Gardijan".

Kiparska fudbalska federacija je zato izrazila punu podršku sudijama i najavila da do daljeg neće biti utakmica. Sudije su se udružile i traže veću bezbednost za sebe i za svoje porodice. Tamošnji mediji pišu da je zapaljen automobil majke Menelaosa Antonijua i da se to dogodilo u ranim jutarnjim satima u ponedeljak. Policija je potvrdila da je u toku istraga u vezi sa tim.

Antoniju je vodio u nedelju uveče meč Limasol - Pafos, a zbog ovog napada nije bilo utakmice Salamine i Etnikosa, koja je trebalo da bude odigrana u ponedeljak uveče. Savez je potvrdio da je štrajk u toku i da su razlog za to "ponavljane zlobne akcije" protiv sudija.

"Fudbalska asocijacija Kipra primila je pismo sudija, u kojem se navode da trpe kontinuirrane napade, zajedno sa svojim porodicima. Izražavamo duboku zabrinutost zbog kontinuiranih napada i zbog stvaranja terorizma protiv naših sudija. Naša podrška sudijama i njihovim porodicama ne dovodi se u pitanje".

Na Kipru je u junu napadnuta bombom i zgrada u kojoj se nalazi udruženje fudbalskih sudija, a bomba je postavljena pod automobil sudije 2020. i zbog toga se nije igralo nedelju dana. Prethodni sličan napad dogodio se 2015, kada je takođe napadnuta majka jednog arbitra.

Tagovi