Fudbal

ZVEZDIN RATNIK ZAVRŠIO KARIJERU U 33. GODINI: Bio važan šraf kod Milojevića, pa se povukao čim se vratio u Srbiju!

Autor Nikola Lalović

Iako je imao druge ponude i mogao je da nastavi da igra, Nemanji Miliću je dosta fudbala!

Izvor: MN Press

Sada je i definitivno kraj - Nemanja Milić je završio karijeru. Nekadašnji napadač Crvene zvezde i bivši mladi reprezentativac Srbije je sa 33 godine rešio da stavi tačku na aktivno igranje fudbala iako je imao na stolu neke ponude. 

"Gotovo je. Odluku da ću po završetku prošle sezone prestati da igram fudbal doneo sam još pre dve godine. Fizički sam mogao još, imao sam i ponude od nekoliko naših klubova, zvali su iz Kine, mogao i sam i da se vratim u BATE, ali dosta smo se selili. Vreme je da se skrasimo i uživamo", rekao je Milić za "Mocart sport". 

Kao veliki talenat Milić je iz rodnog Sombora otišao u OFK Beograd i tu debitovao za prvi tim već sa 17 godina. Igrao je od 2007. do 2013. na Karaburmi i na 89 ligaških mečeva je dao 13 golova. Potom je tri godine proveo u Spartaku i Subotice, a onda je dve godine igrao za Crvenu zvezdu. Sa klubom je igrao Evropu i osvojio jednu šampionsku titulu. Posle Crvene zvezde se preselio u BATE Borisov, a u Belorusiji je igrao sve do prošle sezone kada se vratio u Srbiju. Odigrao je sezonu u ekipi Mladost GAT i rešio da sa 33 godine stavi tačku na karijeru.