Fudbal

JEZIVO - PRETNJE SMRĆU ZA PREDSEDNIKA KLUBA: Haos u Marseju, huligani napali upravu!

Autor Nikola Lalović

Huliganske grupe navijača Olimpika iz Marseja su rešile da po svaku cenu oteraju trenutnu upravu...

Izvor: Profimedia

Na "Velodromu" haos! Iako na početku nove sezone Olimpik iz Marseja ima bod više od Pari Sen Žermena navijači nisu zadovoljni! Zbog toga su odlazak iz kluba najavili kako predsednik Pablo Fernandez Longorija, tako i trener Marselino Garsija Toral.

Sve je počelo prošle nedelje kada su navijači ovog kluba tražili hitan sastanak sa upravom zbog slabih rezultata i mnogo remija na početku sezone. Najekstremnije navijačke grupe su na tom sastanku tražile odlazak predsednika kluba i nisu želeli nikakve izgovore, a na kraju su uputili i pretnje smrću Longoriji! 

Nije hteo to da trpi Španac pa je posle godinu i po dana na čelu kluba otišao iz Olimpika! Američkom biznismenu i vlasniku ekipe Franku Mekortu je podneo neopozivu ostavku, ali Amerikanac insistira da cela vladajuća garnitura ostane u klubu. 

Posle pet kola Lige 1 Olimpik Marsej je peti u ligi sa devet bodova i zaostaje dva boda za prvoplasiranim Monakom. ipak ispao je već u kvalifikacijama iz Lige šampiona bivši prvak Evrope i "ultrasi" su besni. A s obzriom na istoriju njihovih rasističkih ispada, kao i brojnih krivičnih dela, očigledno je da njihove pretnje treba shvatiti ozbiljno. 

BONUS VIDEO: