Problematičan

KOROMAN UHAPŠEN - I NIJE MU PRVI PUT! Sa Zvezdom uzimao titule, pa TUKAO rivale, pamte ga po POTRESU MOZGA!

Autor Nikola Lalović

Ognjen Koroman je sada uhapšen zbog nasilja nad bivšom partnerkom, a ovo mu nije prvi put da mora na sud.

Izvor: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore Ognjen Koroman priveden je zbog verbalnog i fizičkog nasilja nad svojom nekadašnjom partnerkom, a kako se navodi u trenutku kada se to desilo on je bio i pod dejstvom alkohola.

Koromana sada čeka istraga i kazna ukoliko su saznanja "Kurira" tačna, a sve do sada je u centru pažnje bio uglavnom zbog fudbala.Imao je ozbiljnu domaću i inostranu karijeru, igrao je na Svetskom prvenstvu, stigao do Premijer lige, ali ga pamtimo i po jednom skandalu. 

SA PALA U ZVEZDU - OBILAZNICOM!

Rođen je na Palama 1978 godine, a nakon početaka u omladinskom timu Željezničara iz Sarajeva prešao je u Crvenu zvezdu. Tu nije dočekao debi jer je 1997. zaigrao za Radnički iz Kragujevca, potom za Spartak iz Subotice, a posle sjajne sezone u OFK Beogradu 2002. godine odlazi u Rusiju gde će izgraditi ozbiljnu inostranu karijeru.

Pri prelasku u Rusiju stigao je i da debituje za nacionalni tim, a nakon odlične sezone u Dinamu iz Moskve odigrao je još dve u Krilima Sovjetov, pa pola godine u Tereku iz Groznog. Sjajne igre u Rusiji, a još bolje u reprezetentaciji Srbije preporučile su ga Hariju Rednapu koji ga je doveo u Portsmut gde je na kraju odigrao jedva četiri meča, ali je stigao i do Zvezde.

Nakon neuspele epozode u Engleskoj došao je u Beograd i dve sezone sa uspehom nosio crveno-beli dres, pa je uspeo da uzme titulu i kup sa crveno-belima. Zatim je na godinu dana otišao u Južnu Koreju, pa se vratio u Crvenu zvezdu i na kraju 2013. završio karijeru u Krilima Sovjetov

Za reprezentaciju SRJ i SCG je igrao odlično, jedno vreme je bio jedan od nosilaca igre i na kraju je nastupio na Svetskom prvenstvu 2006. godine gde je odigrao dva meča. Na kraju je upisao 36 nastupa za nacionalni tim!

TUKAO TOKOM KARIJERE!

Izvor: MN Press

Tokom prvog perioda u Crvenoj zvezdi ostao je upamćen i po skandalu. On je 2009, godine u tunelu "Marakane" pretukao fudbalera Hajduka iz Kule Duška Dukića, za šta je pravosnažno osuđen 2015. godine. Dukić je zbog okršaja sa Koromanom zadobio i potres mozga, a kada je dobio izvinjenje od nekadašnjeg fudbalera crveno-belih rekao je da od tog izvinjenja "nema ništa".

ŠTA JE RADIO POSLE KARIJERE?

Izvor: MN Press

Radio je sa mlađim kategorijama u Crvenoj zvezdi Ognjen Koroman, a isprobao se i kao seniorski trener, mada mu karijera tu nije išla u željenom pravcu i smeru. Počeo je 2019. godine kao trener Žarkova odakle je otišao posle pola godine. Zatim je preuzeo Smederevo i tu nije dugo potrajao, a poslednji angažman imao je 2022. godine kao trener Tekstilca iz Dervente.

BONUS VIDEO: