Fudbal

EVROPSKO ČUDO U MOSTARU - "PREKINITE KONFERENCIJSKU LIGU"! Pa, šta se upravo dogodilo u Bosni i Hercegovini?!

Autor Mladen Šolak

Neverovatan meč u Mostaru i čudesna pobeda Zrinjskog, posle preokreta od 0:3 do 4:3!

Izvor: Profimedia

Zrinjski je pobedio AZ Alkmar 4:3 posle istorijskog preokreta nakon što je gubio 0:3. U jednoj od utakmica godine, šampion BiH trijumfovao je i srušio velikana u Mostaru. Holanđani su vodeli golovima Majrona van Brederodea u 10. minutu, Svena Mijnansa u 32. i Danija De Vita u 44. i niko na stadionu nije mogao ni da pomisli da će se dogoditi čudesan obrt.

Zrinjski je već od 48. minuta počeo da topi prednost, prvim golom Zvonimira Kožulja, posle čega se drugi čekao do 68, kada je pogodio Josip Čorluka za 2:3, a onda je stadion eksplodirao kada je Aldin Hrvanović pogodio za 3:3 u 78. Svi su skočili, vrisnuli, a pet minuta posle toga su doslovno poleteli kada je Kožulj dao i četvrti gol, za 4:3, za preokret i za pobedu koju Mostar nikad neće zaboraviti.

Nakon pobede protiv vodećeg tima na tabeli holandskog prvenstva, trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić čuo je i rezultat drugog meča u grupi, u kojem je Legija pobedila Aston vilu 3:2. "Trebalo bi da se prekine Konferencijska liga i da mi idemo dalje, to je jedino rešenje", nasmejao se on. "Šalim se, trebalo bi sada da prespavamo, imamo utakmicu u nedelju. Nadam se da ćemo na emotivnom planu uraditi i da će uprava da stimuliše igrače", dodao je on.

Zrinjski će u nedelju igrati derbi Premijer lige BiH protiv Željezničara, a sledeću evropsku utakmicu odigraće protiv Aston vile u Birmingemu, 5. oktobra.