Iskreno!

ZVEZDA MOŽE I DA SAČEKA, PARTIZAN PRVO IDE NA ODMOR! Duljaj pobedio, pa najavio - slobodan dan!

Autor Dušan Ninković

Trener Partizana još ne razmišlja o Zvezdi jer do srede ima vremena!

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana uspeli su u Pančevu da savladaju Železničar (2:1) i nakon duge pauze domogmu se prvog mesta na tabeli Superlige! Golovima Mateuša Saldanje i Gajasa Zahida crno-beli su osvojili ceo plen na gostovanju, a već sada mogu da se okrenu narednom izazovu - najtežoj utakmici u domaćem prvenstvu.

Partizan će u sredu ugostiti Crvenu zvezdu na svom stadionu, a taj meč mogao bi da ima izuzetan rezultatski značaj za kompletnu šampionsku trku. Ukoliko bi Partizan ostvario pobedu imao bi čak sedam bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, što se nije često dešavalo poslednjih godina. Ipak, Igor Duljaj još ne misli o tome.

"Sutra je slobodan dan i od nedelje se pripremamo za derbi. Da prvo napravimo dobru analizu, videćemo", rekao je trener Partizana u prvoj izjavi nakon meča. To znači da će njegovi fudbaleri imati dovoljno vremena za odmor, a kasnije i pripremu pred utakmicu sa Crvenom zvezdom koja je meč osmog kola protiv TSC-a odložila zbog gustog rasporeda.

Što se tiče samog meča u Pančevu, Igor Duljaj je govorio o teškoj utakmici jer su njegovi igrači mislima već bili pripremljeni za Zvezdu. Takođe, bivši as Partizana i reprezentativac naše zemlje zahvalio se navijačima koji su još jednom nosili do pobede crno-bele.

"Veoma teška utakmica što se tiče psihe, rekao sam igračima da ne razmišljaju o sledećoj utakmici, već da je ovo utakmica godine. Mnogi su mislili da smo unapred osvojili tri boda, teško smo nalazili rupe, teško je igrati protiv ekipa koje se odlično brane. Verujem da je zaslužena pobeda i hvala publici", rekao je trener Partizana.

Podsećamo, "večiti" derbi igra se 27. septembra od 19:00, a crno-beli ga dočekuju u mnogo boljem raspoloženju. Ekipa Igora Duljaja nakon sedam odigranih mečeva u domaćem prvenstvu ima 19 osvojenih bodova i deli prvo mesto na tabeli sa TSC-om, jedinim timom koji nisu pobedili (3:3, u prvom kolu). Sa druge strane, Zvezda je poražena od Voždovca i Čukaričkog, pa sa 15 bodova zauzima tek treću poziciju.

BONUS VIDEO: