Op!

JA SAM OVDE ZBOG NOVCA, A ŠTO JE KRISTIJANO DOŠAO?! Bivši igrač Zvezde "pecnuo" Ronalda!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji krilni napadač Crvene zvezde Srđan Spiridonović ne razume odluku Kristijana Ronalda.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Srđan Spiridonović jedan je od igrača koji su u prethodnom periodu evropski fudbal zamenili azijskim - on je kao i mnogobrojne kolege odlučio da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije i da karijeru nastavi u toj zemlji. Nakon samo nekoliko meseci u Žalgirisu bivši mladi reprezentativac Austrije potpisao je ugovor sa drugoligaškom ekipom Hadžer, a sada je otkrio i detalje iz svoje karijere u Arabiji.

U opširnom intervjuu koji je dao objasnio je razloge zbog kojih je prihvatio ponudu tešku oko pola miliona evra na godišnjem nivou, a usput je pecnuo i Kristijana Ronalda, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, koji je prelaskom u Saudijsku Arabiju najavio velike transfere evropskih zvezda u klubove iz te zemlje.

"Ako hoćete da unovčite svoju karijeru, ovo je pravo mesto", ističe Spiridonović u razgovoru za austrijski nedeljnik "Profil" i dodaje: "Ovde je drugačiji mentalitet. Mnogo je zabrana, kao što su, na primer, ispijanje alkohola i šetanje pod ruku sa ženom na ulici. Mada, upoznati ženu ovde je svakako teško, a i mislim da ne bi trebalo rizikovati. Postoji mnogo pravila i sva su stroga, ali svi bi došli ovde jer ne žele da kasnije brinu o svojoj budućnosti. Kritičari svašta prićaju, ali ne bi pritekli u pomoć onome ko se nađe u problemu i bez novca nakon karijere. Ja razumem svakoga ko ode negde da bi olakšao život sebi i porodici. Bili smo veoma siromašni i u suštini nismo imali ništa. Zato sam želeo bolji život za sebe i svoju porodicu. Morao sam da napustim svoj dom i godinama se brinem sam za sebe. Morate biti mentalno veoma jaki da biste uspeli. Imao sam mnogo prepreka na putu. Ja sam normalan i prizeman dečak, ali ako osećam da se prema meni nepravedno postupa, neću to progutati. Mnogi ljudi nisu mogli da se nose sa mojom direktnom i iskrenom prirodom. Da sam na vreme bio usmeravan kako treba moj put bi sigurno bio drugačiji."

Deo dosadašnje zarade od fudbala uložio je u nekretnine, a kada govori o Saudijskoj Arabiji samo mu jedno nije jasno! "Da sam na mestu Kristijana Ronalda, ne bih došao ovde. Toliko je novca zaradio, a želi još. Ja to ne razumem", čudi se Spiridonović.

Za razliku od Kristijana Ronalda koji se sa porodicom dobro snašao u Aziji, ali i nekih drugih zvezda koje na društvenim mrežama hvale Saudijsku Arabiju, bivši krilni napadač Crvene zvezde ima i jedan problem. On je navikao na drugačiji stil života, na brze automobile, lepe devojke i izlaske, a bez svega toga malo mu je dosadno...

"Najveće uzbuđenje koje sam imao je kada mi je jedno veče neko zazvonio na vrata. Otvorio sam i ispred je stajao čovek koji je govorio na arapskom. Verovatno je došao zbog garnišne koja je pala na pod, ali ne mogu da tvrdim, nisam ga razumeo ni reč", zaključio je "Spidi" u razgovoru za austrijske medije.

Podsećamo, Srđan Spiridonović je dete srpskih iseljenika u Austriju, a fudbalski se školovao u Rapidu i Austriji iz Beča. U dresu Austrije dobio je priliku i u seniorskom fudbalu, a zatim su se nizali klubovi poput Vićence, Mesine, Admire, Panioniosa, Pogon Šćećina, Crvene zvezde, Genčerbirligija, Atromitosa i Žalgirisa iz Kaunasa. U dresu Crvene zvezde odigrao je 24 meča uz četiri postignuta pogotka, pet asistencija i jednu osvojenu titulu. Tokom tog perioda u Beogradu je bio prepoznatljiv po luksuznim automobilima, a ovako izgleda jedan od njegovih ljubimaca.

BONUS VIDEO: