Šta radiš to?!

ZA 39 DANA PROMENIO ČETIRI FUDBALSKA KLUBA! On je hit prelaznog roka - ne stigne ni da se raspakuje!

Autor Marina Periškić

Amr Varda je rekorder prelaznog roka nakon što je za više od mesec dana bio u saradnji sa četiri kluba.

Izvor: Profimedia

Fudbaler Amr Varda apsolutni je rekorder prelaznog roka nakon što je za samo 39 dana promenio četiri kluba. Osladilo se egipatskom fudbaleru da menja timove, a sve je počelo kada mu je istekao ugovor prošle sezone Apolonom iz Limasola, gde je bio saigrač sadašnjeg golmana Partizana, Aleksandra Jovanovića.

Trajao je dugo period traganja Varge za novim klubom, da bi 11. avgusta promovisan kao novajlija Radža Kazablanke, jedan od najpopularnijih klubova Afrike. U Maroku se Egipćanin zadržao kraće od dve nedelje, posle čega su Zeleni orlovi objavili da je usled propupštenih nekoliko treninga, te "ličnih i razloga mentalne prirode" Amr raskinuo ugovor, ali je morao da uplati novac zbog prevremenog raskida. 

Nije imao mnogo izbora fudbaler pa se vratio na Kipar, gde se sjajno snašao igrajući za Apolon i Anortozis (16 golova, 16 asistencija za dve godine). Dobre partije su mu omogućile poziv Dokse iz Katokopije, predgrađa glavnog grada Nikozije. Varda je pod izgovorom da je osetio "napade panike" umesto da se ukrca na let za Kipar, završio u bolnici. Čelnici Dokse su zbog toga odmah objavili da neće biti ništa od ugovora. 

Varda nakon incidenta prelazi u Esteglal iz Teherana, ali... Njegov menadžer bio je ujedno i predsednik Dokse Kostas Hristodulu, koji je sa fudbalerom hteo brzu zaradu, što su saznali u Iranu. "Saznali smo da je prvi čovek Dokse doveo Vardu za 140.000 evra, a onda je hteo da ga proda nama za 250.000 evra, kako bi brzo ostvario profit od 110.000 evra", reči su Ali Hatira, pomoćnog trenera iranskog kluba u kome se krilni vezista zadržao samo do 28. avgusta.

Prvenstvo Egipta je počelo u ponedeljak, a Varda je doveden 9. septembra u Farko sa ciljenim da bude glavna zvezda lige. Upisao je 30 nastupa za reprezentaciju, učestvovao na Svetskom prvenstvu u Rusiji, bio je i na dva završna turnira Kupa afričkih nacija, takođe je delio svlačionicu sa Mohamedom Salahom. Ukoliko se ne pojavi neki novi zainteresovani klub, Amr Varda će u rodnoj zemlji odigrati narednu sezonu.

BONUS VIDEO:

Liverpul - Real 2:0, Salah
Izvor: YouTube/Arena sport TV