Bravo!

SRBIJA NA KORAK DO SVETSKOG PRVENSTVA U FUTSALU: Osvojenim bodom do vrha liste u kvalifikacionoj grupi

Autor Marina Periškić

Izabranici selektora Dejana Majesa izbili su na čelnu poziciju svoje grupe u elitnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Futsal je doneo spektakl u Smederevo u četvrtak uveče, nakon što je naša reprezentacija podelila bodove sa Belgijom (3:3) i tako su izabranici selektora Dejana Majesa izbili na sam vrh grupe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Uzbekistanu.

Jovanu Lazareviću prijao je domaći teren, kao i prisustvo članova porodice, pa je rođeni Smederevac pokazao zašto nosi status najboljeg futsalera u Evropi. "Bili smo tokom svih 40 minuta bolji i konkretniji rival od Belgije, stvorili veliki broj šansi i šteta je što nismo zabeležili pobedu. Dali smo sva tri gola iz akcije, dok su oni koristili naše greške, neopreznost i tri puta stizali rezultat. Žao mi je i zbog promašenog penala u prvom poluvremenu. Svi me teše, kažu da je šut bio dobar i da je golman Belgije izvanredno reagovao, ali ja znam da je ta lopta morala da ide još gore. Da je šut bio dobar, lopta bi završila u mreži, zar ne?", rekao je Lazarević za sajt FSS.

Oba svoja gola reprezentativac je proslavio sa svojom porodicom koja je sedela odmah do parketa. "Mnogo mi je prijalo njihovo prisustvo jer znam koliko im fali da budu sa mnom na važnim utakmicama. Nadam se da će uskoro doći za Madrid i da ćemo češće imati priliku da delimo zajedničku radost. Prelepa noć za mene i bila bi još lepša da smo je krunisali pobedom. Vraćamo se klupskim obavezama, ali jedva čekamo oktobar i mečeve odluke protiv Ukrajine", zaključio je Jovan Lazarević.

Imali smo priliku da vidimo još jednu specijalna proslavu gola od iskusnog Strahinje Petrova, koji ima poseban razlog za slavlje. "Dve prinove su u pitanju, ali nisam mogao dve lopte da stavim ispod dresa. U svakom slučaju, posebno emotivan trenutak za mene i moju porodicu, šteta je što taj gol nije bio dovoljan za osvajanje sva tri boda protiv Belgije", počeo je Petrov, pa dodao:

"Da nam je neko pre kvalifikacija ponudio prvo mesto u grupi posle dva kola, oberučke bismo prihvatili. Koliko god smo bili tužni zbog remija protiv Belgije, neočekivana pobeda Poljske u meču sa Ukrajinom vratila nam je osmehe na lica. Belgija je pokazala da ima izizuteno kvalitetne pojedince koji ne podležu pritisku i koji bi u nastavku kvalifikacija mogli da pomrse račune još nekim ekipama u grupi. Naš cilj je jasan, prvo mesto i direktan plasman na Mundijal", zaključio je Strahinja Petrov.

BONUS VIDEO:

Gol Momčilovića protiv Belorusije
Izvor: YouTube/Arena sport TV