Fudbal

11 SRPSKIH IGRAČA NASRED LONDONA, MNOGI NISU VEROVALI! "Govorili nam da potrošimo milione... Mi NEĆEMO tako"

Autor Marina Periškić

Oglasio se predsednik TSC-a Janoš Žemberi posle poraza od Vest Hema u Ligi Evrope.

Izvor: MN Press

TSC iz Bačke Topole pretrpeo je poraz od Vest Hema na Olimpijskom stadionu u Londonu rezultatom 3:1, u svojoj prvoj, istorijskoj utakmici u grupnoj fazi evro-takmičenja. Kuriozitet meča Lige Evrope je i to da je trener Žarko Lazetić u svom timu imao 11 domaćih igrača i uspeo je da izdrži pritisak koji je engleski tim nametao u prvom poluvremenu. Drugi deo utakmice dobili su šansu i stranci Marko Rakonjac (Crna Gora) i Martin Mirčevski (Severna Makedonija). Mnogi engleski novinari začudili su se kada su videli podatak da svi u početnom sastavu Lazetićevog tima imaju srpski pasoš, što je prokomentarisao i predsednik TSC-a Janoš Žemberi.

"Mnogi nisu verovali da ćemo da igramo sa 11 srpskih igrača Ligu Evrope. Savetovali su nas da je za evropsko takmičenje potrebno da dovedemo ekstra pojačanja iz inostranstva i da trošimo milione. Nemamo mogućnost da trošimo toliko, tako se ponašamo, niti je to ispravan put. Pitanje da li bi bolji rezultat u duelu sa Vest Hemom garantovala tri, četiri stranca sa ogromnim platama. Imamo drugačiju misiju - da damo šansu igračima, pre svega, iz Srbije, potom i regije da se dokažu. Trudimo se da im TSC bude odskočna daska. Izuzetno drago mi je bilo da protiv Vest Hema vidim mlade fudbalere kako se bore protiv tima iz Premijer lige, ali i zbog svih onih koji nisu verovali u naš projekat i način razmišljanja", izjavio je Janoš Žemberi, a preneo "Sportski žurnal". 

TSC je u Londonu igrao u ovom sastavu: Simić - Cvetković, Antonić, Đorđević, Petrović, Đakovac, Stojić, Radin, Kuveljić, Stanić, Jovanović. Pogledajte fotografije sa meča:

Predsednik je prokomentarisao i utiske posle poraza, iako je bilo nade da će TSC uspeti da dođe bar do pobede bodova u Londonu. "Posle svega viđenog mogao je da bude bolji krajnji ishod. Imali smo šansu da bar izvučemo nerešeno, tako bi bilo pravednije. Žalimo, naravno, zbog poraza, imali smo gol prednosti posle sjajnog bega i hica Petra Stanića. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ostavili smo dobar utisak protiv kvalitetnijeg i skupljeg tima. Imali smo šanse i za drugi gol. Ali...", rekao je prvi čovek TSC-a.

Petar Stanić odlično se snašao ispred golmana Lukasa Fabijanskog i sjajnim udarcem zatresao mrežu Čekićara. Sa tim golom, Stanić je postao prvi strelac za TSC u Ligi Evrope. "Stanić je naša stara želja, hteli smo da ga angažujemo i pre dve godine, ali je otišao iz Železničara u Crvenu zvezdu. Verujemo u Petra, napravićemo od njega odličnog igrača. Uradićemo sve da Stanić bude putokaz za mlade da preko TSC-a mogu da igraju u Londonu Ligu Evrope i, još važnije, dođu do izražaja", rekao je Žemberi.

BONUS VIDEO:

A u Londonu muk: Petar Stanić daje gol Vest Hemu
Izvor: YouTube/Arena sport TV