Fudbal

VLAHOVIĆU, HITNO MENJAJ TIM - OVO JE CIRKUS! U Juventusu se blamirali, cela Italija se SMEJE (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Neverovatni kiksevi Juventusa dok pokušava da krene ka tituli.

Izvor: Profimedia/Cristiano BARNI/ATP image/SPP Sport Press Photo. /Alamy Live News

Juventus je doživeo tek prvi poraz u sezoni, na gostovanju Sasuolu (4:2), ali kiksevi koje je Stara dama pravila danima će biti inspiracija za šale na račun najvećeg italijanskog kluba. U meču koji je srpski napadač Dušan Vlahović igrao od početka do 76. minuta, njegova ekipa primila je dva komična gola.

Prvi je bio onaj u 12. minutu, kada je Francuz Arman Lorijente gađao snažno i pravo u poljskog golmana Vojćeha Ščensnog, ali je on nekako odbio loptu tako da je od njega ušla u mrežu. Pogledajte tu reakciju, koja je slutila na teško popodne Juventusa na tradicionalno teškom gostovanju:

U međuvremenu je Vlahović u 66. minutu ušao u veliku šansu i sa ivice peterca šutirao po zemlji, ali i pored desne stative. Mogao je tada da izjednači na 2:2, što je posle njega uradio saigrač Federiko Kijeza, ali to ipak nije bilo dovoljno za remi.

Sasuolo je poveo u 83. minutu 3:2 golom Andree Pinamontija, a onda je u prvi plan ponovo uskočila nespretna reakcija gostiju.
Ščensni je u 95. minutu hteo da brzo pokrene akciju i poslao iz ćoška Juventusove polovine terena loptu ka saigraču, defanzivcu Federiku Gatiju. Zbunjen i uplašen pritiskom domaćih, on je iz prve vratio loptu ka svom golu... a tamo uopšte nije bilo golmana!

Italijan je dao jedan od najčudnijih autogolova u poslednjih nekoliko godina Serije A, a Juventusu danas definitivno nije bio dan. Pogledajte:

Juventus je ovog vikenda doživeo prvi poraz posle tri pobede i remija, a vodeći Inter sada ima šansu da mu "pobegne" pet bodova, jer trenutno ima "plus 2" uz odigranu utakmicu manje. Veliki derbi Juventus - Inter biće odigran za dva meseca, u Torinu.