Fudbal

KRAJ - STVORIO JE HIT SUPERLIGE, ALI VIŠE NIJE MOGLO! Poznato i ko je novi trener

Autor Mladen Šolak

Radniički 1923 rastao se sa Dejanom Joksimovićem posle lošeg početka takmičenja u Superligi.

Izvor: MN Press

Dejan Joksimović više nije trener Radničkog 1923, trenutno poslednjeplasirane ekipe na tabeli Superlige. Posle šest poraza u uvodnih sedam kola, on se rastao sa klubom u kojem je radio od leta 2022. i koji je prošle sezone doveo do jednog od najvećih uspeha, plasmana u plej-of Superlige. Na njegovo mesto doći će nesuđeni trener Novog Pazara iz prošle sezone, Feđa Dudić, potvrđeno je portalu mondo.ba.

Radnički je u prva dva meseca takmičarske 2023/24 izgubio od Novog Pazara, Čukaričkog, TSC-a, Radničkog iz Niša, ,Vojvodine i od IMT-a pre tri dana. Ekipu bi novi trener mogao da vodi već u utorak, u meču protiv Radnika iz Surdulice na stadionu "Čika Dača".

Feđa Dudić je mladi trener (40) iz Sarajeva, a najdublji trag ostavio je u Veležu,, u kojem je radio tri godine i osvojio Kup Bosne i Hercecgovine. Poslednji posao imao je u Sarajevu prošle sezone, a sada će se prvi put probati u Superligi.

"Ovim putem želimo da obavestimo kompletnu javnost da je došlo do sporazumnog raskida saradnje između šefa stručnog štaba Dejana Joksimovića i našeg kluba. Ceneći trenutnu situaciju, obostrano smo došli do zaključka da je neophodna određena vrsta promene, kako se to popularno kaže "šok terapija", da bi se stvari pokrenule u željenom pravcu. Ovim činom ne želimo na bilo koji način da umanjimo i osporimo ulogu i značaj Dejana Joksimovića u ostvarivanju dobrih rezultata, koji su u prošloj sezoni doveli do plasmana u plej-of, što je okarakterisano i kao jedno od najznačajnijih ostvarenja kluba tokom stogodišnje istorije. Želimo da izrazimo ogromnu zahvalnost Joksimoviću na svemu što je učinio, na njegovoj izuzetnoj odanosti i privrženosti klubu, ali i na razumevanju trenutne situacije. Joksimović će uvek biti deo Radničkog, baš kao što će i klub biti deo njegovog bića. Ono što sledi jeste imenovanje novog trenera, kao i dodatno angažovanje od igrača do svih ljudi koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje kluba, kako bismo zajedničkim snagama našli način da iz trenutne krize izađemo jači i pre svega rezultatski uspešniji. Svesni smo pred kakvim izazovom se nalazimo, ali čvrsto odlučni da se vratimo na staze uspeha na kojima smo bili u prošlom prvenstvu i verujemo da će one biti dostupne i u vremenu koje je pred nama", saopštio je Radnički 1923.

Kolubara - Radnički 1923 1:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV