Ludnica

HAOS U HOLANDIJI - PREKINUT DERBI! Ajaks se brukao, navijači UPADAJU U KANCELARIJE na stadionu (VIDEO)

Autor Marina Periškić

Prekinut je okršaj Ajaksa i Fejenorda zbog besa navijača.

Izvor: Profimedia

Veliki holandski derbi između Ajaksa i Fejenorda prekinut je u 55. minutu zbog besnih navijača domaćeg tima koji su burno reagovali zbog loše igre svog tima, ali i rezultata. Klub iz  Amsterdama primio je tri gola za pola sata igre na šta su navijači odreagovali divljanjem!

Počeli su da ubacuju baklje na teren početkom drugog poluvremena, pa je meč na kratko prekinut pa nastavljen, a potom su se ponovile iste scene, na šta je glavni arbitar Serdar Gecibijik odlučio da igrače odmah pošalje u svlačionicu. Kada su fudbaleri izašli sa terena, navijači su počeli da upadaju čak i u prostorije kluba, kao i da razvaljuju zaključana vrata. Susret se zato neće nastaviti danas, zvanično je odlučeno!


Ajaks ima samo jednu pobedu u četiri odigrane utakmice, a sa druge strane rival Fejenord jedan od četiri tima koji nije osetio poraz u prvenstvu ove sezone. Ostaje da se vidi na koji način će klub iz Amsterdama biti kažnjen zbog dešavanja tokom nedeljnog "Klasikera".

Podsetimo, Ajaks je pretrpeo velike promene tokom leta kada je u klub došao novi sportski direktor Sven Mislintat koji je pod istragom i zbog jednog transfera, a njegova transfer politika - prodaj najbolje, kupi talente i počni ispočetka - nije se dopala nikome od navijača posebno jer je odlučio i da se odrekne najboljeg igrača Dušana Tadića. Takođe, Mislintat je izabrao i Morisa Stajna za novog trenera jer je smatrao da Džon Hejtinga "nema kapacitet" za Ajaks.

BONUS VIDEO:

Dušan Tadić pesma
Izvor: YouTube/Ajax Ventos