Fudbal

VREDNOST STRAHINJE PAVLOVIĆA SAMO RASTE! Velika potražnja za Srbinom, opet će se javiti Lacio

Autor Marina Periškić

Nasrasla je vrednost mladog Strahinje Pavlovića, Salcburg odredio četiri puta veću cenu.

Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

Lacio je ponovo "zagrizao" da dovede srpskog reprezentativca Strahinju Pavlovića, koga su hteli i pre četiri godine kada je očekivana suma otkupa za štopera bila 5.500.000 evra. Međutim, Pavlović je tada imao zdravstvenih problema, pa se taj transfer iz Partizana nikada nije realizovao.

Salcburg je sada postavio cenu čak četiri puta veću za Srbina, a Lacio je ponovo bacio oko na srpskog defanzivca, piše italijanska "Gazeta". Rimljani su već kontaktirali Austrijance i počeli pregovore. Čelnici Salcburga su rekli da će Strahinja biti ipak na prodaju, ali je sada njegova cena 20.000.000 evra.

To je skoro tri puta veća suma od one za koju su ga platili čelnici Monaka kada je i dolazio iz Partizana, ali u tome i jeste poenta kod Austrijanaca koji dovedu igrače za manje pare, a višestruko skuplje ih prodaju. Koliko su ozbiljni Italijani, govori nam i podatak da su iz tabora Lacija kontaktirali doktora Pulčiniji. U pitanju je stručnjak koji je već pregledao Pavlovića i nije hteo da da zeleno svetlo za transfer srpskog fudbalera.

"U tom momentu Pavlović nije bio fizički dobro spreman, imao je neke anomalije koje su mi izazivale ozbiljne sumnje i zato nisam mogao da mu dam dozvolu da igra. On je sjajan fudbaler, ali u tom periodu je bila takva situacija, da je mogao da ima ozbiljne probleme sa zdravljem. Možda je sada rešio sve te probleme“, ispričao je doktor Pulčini.

"Gazeta" naglašava da nije samo Lacio zainteresovan za mladog Srbina, u trci su Juventus i Napoli, koji takođe nisu uklopili linije odbrane u ovom prelaznom roku. Za Staru damu to se moglo videti na poslednjoj utakmice protiv Sasuola koju su izgubili 4:2.

BONUS VIDEO:

Lacio - Milan 1999, podrška Jugoslaviji
Izvor: Youtube/La Storia del Milan