Fudbal

VOLIM PRITISAK, KAD DERBI KRENE SVE STAJE! Jovanović jedva čeka meč sa Zvezdom i ima jednu poruku za GROBARE

Autor Marina Periškić

Aleksandar Jovanović jedva čeka da izađe na teren na meču Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Golman Partizana Aleksandar Jovanović jedva čeka da počne 171. večiti derbi. Meč se igra u Humskoj u sredu (19 časova). Atmosfera je sve napetija, posebno posle saopštenja Crvene zvezde i odluke da Srđan Jovanović deli pravdu na tom meču. Čuvar mreže crno-belih po prvi put u karijeri biće između stativa na derbiju.

Ne krije da je oduvek maštao da bude deo duela dva najveća srpska kluba. "Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu najveću utakmicu u dresu Partizana. Sa te strane, ovo je veliki događaj za mene. Pamtim dosta derbija. Taj 161. derbi, koji smo igrali 2019. godine, smo dobili 2:0, Suminim golom. To mi je ostalo u najbližem sećanju", rekao je Jovanović za zvanični sajt kluba.

Otkrio je i kako se on sprema za meč. "Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam svoj fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu", rekao je Jovanović.

Naglasio je da uživa da igra mečeve koji donose dodatni pritisk, a dobio je i pitanje o uticaju koji protivnički navijači imaju na njega. "Ja volim pritisak i trudim se da ga kanališem na pozitivnu stranu, kroz pozitivnu energiju koja može da donese prevagu na terenu. Na taj način kanališem pritisak koji se stvare oko ekipe i golmana. Što se tiče derbija, kad počne utakmica, tu sve staje! Tada je najvažnije da budeš fokusiran, da ne obraćaš pažnju na to da li si ispred protivničke tribine, da li braniš na njihovom ili na stadionu Partizana. Sva uzbuđenja i euforija su do trenutka kada počne utakmica, a onda se sve završava i kreće fokus na detalje. Jer, na ovakvim utakmicama, detalji odlučuju rezultat".

Partizan ulazi sa četiri boda prednosti u ovaj duel, a Jovanović očekuje veoma zahtevnu utakmicu. "Biće teška, zahtevna utakmica, sa puno detalja. Ono što vidim je da i jedna i druga ekipa igraju otvoreno i, samim tim, biće svakako zanimljiva utakmica za publiku. Ovim putem pozivam navijače Partizana da ispune stadion u što većem broju. Stvorili smo prednost od četiri boda, ali to realno nije ništa nedostižno i ne treba se uljuljkati. Ali, opet sa druge strane, imamo lepu prednost koju treba nagraditi pobedom u derbiju. To je naš fokus i cilj na utakmici, tako da se tako spremamo da uđemo u derbi.

Jovanović je imao poruku za pristalice crno-belih, pa pozvao navijače da uveličaju ovaj događaj, iako su oni najavili bojkot. "Poruka Grobarima je da nastave da veruju u tim i da nastave da nas bodre kao do sada. Ne znam da li će doci ili ne, ja ih ovim putem zovem. A svi koji dođu, neka nam daju podršku i neka veruju u tim kao što su radili do sada. Daju nam veliku energiju koja se pokazala, i u prošlom kolu u Pančevu, koliko je važna, kada iz minusa okrećemo utakmicu."

Pobeda je glavni cilj. "Što se tiče poruke igračima, samo da ostanemo staloženi i mirni u onome što želimo i taktičkim zamislima. Fokus je najvažniji. Fokusirani, staloženi, mirni i energični! Protiv večitog rivala, u dresu Partizana, sa te strane - veliki događaj za mene", zaključio je Aleksandar Jovanović.

BONUS VIDEO:

Železničar - Partizan 1:1, Đorđević
Izvor: YouTube/Arena sport TV